Menü

A gázos grillsütő előnyös tulajdonságai

A gázos grillsütő előnyös tulajdonságai

A gázos grillsütő kezdők és profik számára is olyan felhasználói élményt tud nyújtani, ami miatt amikor csak tehetik, inkább a rácsokon készítenék el a családi ebédet. A kezdők olyan könnyítésekkel szembesülhetnek, mint a gombnyomással történő begyújtás, a haladók pedig a számtalan kiegészítő lehetőségben tudják örömüket lelni. Bármilyen szinten is legyél éppen a grillszakácsok között, a gázos grillsütők kínálatában Te is biztosan megtalálod a számodra ideális modellt.

A grill begyújtása

Azoknak, akik még csak most ismerkednek a grillezés világával, számos új információt kell elsajátítaniuk. Megismerkednek az alapeszközökkel, a rácsokon süthető ételekkel, és persze a legalapvetőbb, hogy mielőtt kiválasztják álmaik grillsütőjét, alaposan megnézik a kínálatot, hogy biztosan jó döntést tudjanak hozni, hiszen egy kerti sütögetőt nem csupán egy szezonra választunk. 

Az egyik nehéznek gondolt, bár sok esetben könnyen leegyszerűsíthető művelet a tűz begyújtása. Legalábbis a faszenes modellek esetében. Ilyenkor jól át kell gondolni, hogy milyen szenet választasz a grillbe, hogy az abból felszálló füst aromája egyezzen az elkészíteni kívánt étel ízvilágával. És persze ha sikerült kiválasztani a faszenet, azt be is kell tudni gyújtani. Léteznek már begyújtást könnyítő kiegészítők, vagy kaphatunk begyújtóst is, de ezen a ponton ismét kiemelt figyelmet kell szentelni a választásnak. 

Hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen begyújtós mellett teszed le a voksod. A grillezéshez csak olyat szabad hazavinni, ami kifejezetten erre lett készítve. Ellenkező esetben ugyanis elronthatja az étel ízét kellemetlen mellékízt hagyva maga után, és persze nem szabad megfeledkezni az egészségügyi kockázatokról sem. A nem étkezési célokra is használható begyújtósok karcinogéneket hagyhatnak maguk után, amik előidézői lehetnek rákos megbetegedéseknek is.

Ezzel szemben a gázos grillsütők begyújtása tulajdonképpen gombnyomással működik. A szabályozás pedig szintén pofonegyszerű, a tekerőgombokkal pillanatok alatt beállíthatod a kívánt hőmérsékletet, amin a húsokat vagy zöldségeket sütni kívánod.

Extrák a gázos grillsütőkön a profik örömére

Ahogy egyre többet használod a grillsütődet, szeretnél majd újabb és újabb dolgokat, technikákat kipróbálni. Ez egy kísérletezésekkel teli hobbi, szóval azok fogják igazán élvezni, akikben buzog a felfedezések utáni vágy. Mikor már úgy érzed, hogy el tudod készíteni a tökéletes steaket, sültet, stb., mindig van egy következő szint, amivel érdemes próbálkozni. Füstölés, egész csirke készítése, minden elérhető, ha a megfelelő sütőt választod az elején, amivel mindez játszi könnyedséggel kivitelezhető, ha megfelelően gyakorlottá válsz.

Kiegészítők varázsában

A grillsütőt persze nem lehet a végtelenségig felszerelni extrákkal, de még mindig tovább nyújthatod a repertoárod határait, ha kipróbálsz különböző grillkiegészítő eszközöket is. Ezekkel már akár tésztaféléket vagy egészen apró darabokból álló ételeket is el tudsz készíteni a grill rácsain, vagy akár egy kemence tulajdonságaival is fel tudod ruházni a grillsütődet.

Te is tervezed, hogy beszerzel egy grillsütőt, de még nem vagy benne biztos, hogy milyen típust is kellene választanod? Ha még néhány extra szempontra van szükséged ehhez, olvasd el a gázgrill praktikákról szóló bejegyzésünket is, vagy vedd fel a kapcsolatot szaktanácsadóinkkal a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Tartalomhoz tartozó címkék: gázgrill grill grill eszközök

Keresés