Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.

Menü

A JOEtisserie forgónyárs használata

A JOEtisserie forgónyárs használata

A JOEtisserie forgónyárs hatalmas segítséget tud nyújtani abban, hogy a kamado típusú grilleden is élvezhesd az egészben sütött finomságok nyárson készítését. Tudni szeretnéd, hogy mit lehet kihozni a kamadóból egy forgónyárs használatával? A következő bejegyzésben elolvashatod, miért érdemes beszerezni ezt a remek kiegészítőt, és hogy milyen ételek elkészítését érdemes kipróbálni vele.

Milyen előnyei vannak a kerámia grillsütőknek?

A kamado típusú grillek nagyon egyedi kategóriát képviselnek a faszenes grillsütők berkein belül is. Már a megjelenésük is nagyban megkülönbözteti őket a többi sütőtől, de az egyéb tulajdonságaik is épp elegendő indokot tudnak szolgáltatni arra, hogy mellettük tedd le a voksod, ha éppen grill vásárlásán gondolkozol. Remekül tartják a hőmérsékletet, ráadásul képesek hirtelen sütésre, lassú elkészítésre és füstölésre egyaránt. Ha egy sokoldalúan felhasználható kerti sütögetőt keresel, akkor ezeknél a típusoknál nehezen találsz jobbat. 

Számos kiegészítőt is találhatsz a kamadókhoz, amiknek köszönhetően jóval többet tudsz kihozni a grillsütőből, mint amire alapvetően képes. Ezek közé tartozik a JOEtisserie forgónyárs is, amivel akár 20 kg húst is tudsz egyben sütni, az automata forgatómotor pedig segít abban, hogy minden oldala egyenletesen süljön át a húsoknak.

Corned Beef JOEtisserie forgónyárs használatával

A marhahús a magyar családok köreiben is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egyszerűbb hétvégi sütögetések során is. Számos recept fellelhető az interneten is ennek az elkészítésével kapcsolatban is, de kevés olyan van, ami kifejezetten forgónyárson való sütésre lett összeállítva. A Kamado JOEtisserie forgónyárs segítségével Te is könnyűszerrel elkészítheted az alábbi fogást a kamado típusú grillsütődön az otthonod kényelmében.

A kamadót készítsd elő, hogy a kupola belső hőmérséklete nagyjából 120-130 fok legyen. A nagyjából 1 kg súlyú egész húst kend be a kedvenc bolti pácoddal, vagy készítsd el akár házilag a fűszerezéshez használt szószt. A bekent húst egyben a nyársra húzod, és már kezdődhet is a sütögetés.

Körülbelül 3 óra után tanácsos a hőmérsékletet 75 fokra csökkenteni, és további 1,5 órán át sütni. Miután kivetted a húst, legalább 30 perc pihentetési idővel érdemes számolni, mielőtt felvágnád és szervíroznád a vendégeid számára. Tálaláshoz érdemes párolt zöldséget készíteni vagy valamilyen semlegesebb ízű zöldséges alapú szószt, ami kellemesen kíséri a hús kapott zamatát, mégsem veszi el attól a kiérdemelt figyelmet. 

A tökéletesség nyomában

Amennyiben Te nem éred be annyival, hogy nagyjából megadott időpontok és megérzések alapján készítsd el a grillben a fogásokat, és folyamatosan a tökéletességre törekszel, akkor érdemes beruházni egy okos hőmérőre. Ezek az eszközök folyamatosan jelentéseket küldenek számodra az okoseszközödre telepített alkalmazáson keresztül az étel aktuális hőmérsékletéről, készültségi fokáról, valamint azt is jelzi számodra, ha eljött az ideje annak, hogy kivedd az ételt a sütőből, és számol a pihentetési idővel is, hogy biztosan a lehető legjobb végeredményt kapd. 

Te is szívesen megtapasztalnád a forgónyárs erejét egy kamado típusú grillsütőn belül is, de nem vagy benne biztos, hogy maximálisan ki tudod használni ennek a lehetőségeit? Keresd szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és tedd fel kérdéseidet bátran!

Keresés