Menü

A legjobb téli italok grillen

A legjobb téli italok grillen

Az adventi forgatagok hangulatát a kertünkben is könnyűszerrel átélhetjük, hiszen a vásári finomságok zöme és a téli italok grillen egyaránt elkészíthetőek. A vírus újabb térnyerése miatt egyre több helyen kérdőjelessé válik, hogy megtarthatják-e az adventi vásárokat, de ez nem jelenti azt, hogy neked le kellene mondanod erről a varázslatos élményről, amit ez az ünnepi időszak kínál.
Tedd meghitté az adventet, és teremtsd meg az atmoszférát a saját udvarodban a szeretteid körében, mi pedig adunk ehhez néhány receptet, hogy minél nagyobb legyen az élmény.

Hogyan készülhetnek téli italok a grillen?

Azt első körben le kell szögeznünk, hogy nem feltétlenül fogsz tudni minden grillen téli italokat készíteni, erre a célra leginkább azok lesznek alkalmasak, amik oldalégővel is fel vannak szerelve. Ilyen például a Broil King Imperial sorozatának legtöbb darabja is. Amennyiben nem áll rendelkezésedre oldalégő, akkor egy hőálló edényben akár a közepes hőfokú grillben is összemelegítheted a téli italok hozzávalóit. Lássuk tehát, milyen italokat érdemes elkészíteni a grillen, amiknek külön jót tesz egy kis füstös aroma.

Ananászos puncs

A puncs klasszikusan az az ital, amit millióféleképpen el lehet készíteni, hiszen az alap megkötés vele szemben csupán annyi, hogy 5-féle összetevőből kell állnia: erős (alkohol vagy valamilyen domináns íz), gyenge (víz), édes (cukor vagy gyümölcs), savanyú (citrusok) és fűszer. Ebből is látható, hogy végtelen számú variáció létezik, nézzünk ebből most egy kipróbált és kedvelt receptet, ami 4 fő számára elegendő italt biztosít:

4 szelet ananászt vágj fel apró kockákra, szórj rá 4 teáskanál cukrot, majd önts rá 4 dl bort és hagyd állni legalább 1 órán át. Ezután forrald egybe 3 dl fekete teával, felszolgálás előtt pedig adj még a teljes mennyiséghez 4 evőkanál citromlevet. 

Grog

Egy üveg száraz vörösborhoz önts 60 ml Aperolt, és adj hozzá 60 ml mézet is. Ebbe az elegybe tegyél 1 db narancsot négybe vágva, 4-5 szem csillagánizst és 4 rúd fahéjat. Melegítsd össze az egészet, de vigyázz, nem szabad felforralni, hiszen úgy elveszik a legtöbb alkoholtartalom, és valamelyest az ízeket is torzítja.

A gyerekek kedvenc téli itala: almás-fahéjas szilvalé

Az almás-fahéjas szilvalé kimondottan jó szolgálatot tehet, ha a vendégeid között gyermekek is vannak, de hidd el, a felnőttek számára is kimondottan ízletes ez az ital. Illatanyagai megtestesítenek szinte mindent, amit a karácsonyhoz köthetünk, hiszen az alma és a fahéj egyvelege a legtöbbeket visszarepíti a gyerekkorába, amikor érezte a frissen készülő édességek illatát. 

Ez valamivel komplikáltabb, mint az eddigiek, több előkészületet igényel, de a végeredmény mindent megér. Fél kg szilvát félbevágva főzz meg és távolítsd el a héjakat. Fél kg pucolt almát kockázz fel, majd főzd meg ezt is a szilva főzőlevében és turmixold össze a gyümölcsöket ebben. Mikor már szervírozni készülsz, az italt megmelegítheted a grill oldalégőjén vagy egyenesen az asztalon egy Ofyr Tabl’O-n is. A melegítés során adj hozzá 2-3 rúd fahéjat és a gyümölcsök édességétől függően saját ízlés szerint tovább édesítheted.

Te is szeretnéd az adventet a szeretteiddel ünnepelni a saját, jól megszokott és biztonságos környezetedben? Nem tudod, milyen eszközökkel tudnád kihozni az ünnepi készülődésből a maximumot? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és varázsold el a szeretteidet az év legszebb szakaszában is!

Tartalomhoz tartozó címkék: gázgrill grill kert

Keresés