A pizzasütő forma vagy a pizzakő a jobb megoldás?
Az otthoni pizzakészítéshez ma már többféle eszközt is vásárolhatunk, így pizzasütő formát is, hogy minél tökéletesebb legyen a végeredmény, és minél inkább vissza tudja adni az éttermi, profi szakácsok által készített állagot.
A pizzasütő kövek mellett a pizzasütő forma jelenti a másik lehetőséget, ha házilag szeretnénk finomságokkal megpakolt, igazán ropogós, kerek lepényt sütni. Amennyiben Te is azok közé tartozol, akik bármikor tudnának egy jó pizzát enni, és ezért otthon is próbálkoztál már az elkészítésével, de nem túl sok sikerrel, akkor ez a bejegyzés Neked szól.
Felejtsd el a mirelit változatokat, de ne is a sarki pizzériából rendelj, hanem süss az igazihoz hasonló finomságot, és lepd meg vele a barátaidat! Ismerd meg azokat az eszközöket, amelyek a segítségedre lehetnek ebben!
Tökéletes pizza házilag?
Próbálkoztál már a legtutibb receptekkel, de a siker elmaradt? Vajon miért nem lesz az otthoni sütőben készített olasz lepények alja az éttermihez hasonlóan ropogós aljú, miért puhul meg, ázik fel?
Azzal talán tisztában vagy, hogy a megfelelő alap elengedhetetlen, vagyis sok múlik a tésztán. Nemcsak a legjobb alapanyagokra, extra finomra őrölt 00-s lisztre és hosszú kelesztésre van hozzá szükség, hanem a megfelelő sütőre is. A konyhai sütők legfeljebb 300℃-ra melegíthetők fel, ami kevés ahhoz, hogy a pizza 60-90 másodperc alatt elkészüljön.
Szabadtűzön, grillen, sőt kamadóban is próbálkozhatunk vele, de a legbiztosabban kemencében készülhet el. Ezt lehet ugyanis az ideális 500℃-ra felmelegíteni. Azért ne add fel, van mód arra, hogy tökéletes pizzát süss, csak a megfelelő eszközöket kell beszerezned. Mutatjuk, mivel érheted el a legjobb eredményt!
Mire jó a pizzasütő forma?
A sütő a legtöbb háztartásban rendelkezésre áll, így elsőként egy olyan lehetőségről ejtünk szót, amely szinte mindenki számára megoldást jelenthet. A tapadásmentes bevonattal ellátott kerek pizzasütő formák azonban nagyszerűek lehetnek, ha házilag készítenél pizzát. Többféle anyagból és bevonattal, lyukacsos és teli változatban, illetve különböző méretekben készülhetnek.
A jó hővezető képességgel rendelkező lemezek, különösen a perforált változatok, alulról és felülről is megfelelő hőmérsékletet biztosítanak a tésztának, és gondoskodnak arról is, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon, és ne áztassa el a tésztát.
Egyes alternatívák akár kemencében is használhatók. Létezik olyan állványos készlet, amely egyszerre több pizza készítését teszi lehetővé. Egyaránt használhatók gáz és elektromos sütőben. A kinyújtott tésztát ráhelyezve és a feltétekkel megpakolva kell az előmelegített sütőbe helyezni.
Szabadtéren és sütőben is a pizzakő a jó megoldás
A pizzakövek használatával teremthetők meg leginkább a kemencében uralkodó körülmények, így ez lehet az az eszköz, amellyel a legtökéletesebb pizza süthető házilag. Ezek a kövek jól bírják a nagyon magas hőfokot, illetve porózus szerkezetük segíti a gőz távozását, így a tészta alja nem nedvesedik be, hanem jól átsül és roppanós lesz.
A Broil King grillekhez kapható négyszögletű pizzakő kiváló hőtartással rendelkezik, jól illeszkedik, akkora helyet foglal el, mint 2 Broil King Baron grillrács, így nagy méretű sütőfelületet alkot.
Használata egyszerű, csupán arra kell figyelni, hogy ne legyen hideg, amikor a lepényt ráhelyezed. Olajozni, lisztezni nem szabad, de mégsem kell tartani attól, hogy ráragad a tészta. A tisztítása is egyszerű, és ha vigyázol rá, örök életű darab marad.
Gyere el bemutatótermeink egyikébe, és nézd meg, hogyan működik a pizzakő!