Menü

Az otthoni pizzasütő kemence érdemei

 Az otthoni pizzasütő kemence érdemei

Az otthoni pizzasütő kemence számos ponton tudja egyszerűbbé tenni az életünket, ha hagyjuk neki. Pizzát nagyon sok okból szoktunk enni. Be kell látni, hogy egy remek ételről beszélünk, ami olyan széleskörűen variálható, hogy szinte bárki számára tudunk ízletes fogást készíteni pillanatok alatt még akkor is, ha gyökeresen más az elképzelése, mint a többieknek. Az otthoni pizzasütő kemencék elterjedésének köszönhetően pedig már nem kell kompromisszumos megoldásokat sem elfogadnunk, bármikor képesek leszünk egy éttermi minőségű pizza összedobására.

Fáradt hétköznapok

Amikor hazaérünk egy hosszú és nyúzott nap után, megesik, hogy a vacsora készítésének már a gondolata sem fog túl nagy örömmel eltölteni. Ilyenkor van, aki rendel valamelyik étteremből, mások pedig beérik egy mirelit fogással, hogy mihamarabb túlessenek rajta. Ha pedig szellemileg is leterheltek vagyunk, megeshet, hogy nem is maga az elfoglaltság az, ami a gondot okozza, hanem csak a tudat, hogy megint ki kell találni valamit.

Akkor azonban, ha van otthon egy pizzasütő kemence, szinte pillanatok alatt tudunk készíteni vacsorát az egész családnak, és biztosan nem lesz az a vége, hogy valaki elégedetlenül távozik az asztaltól, mert egyéni ízlés szerint rakhatjuk össze a feltéteket. Ha meg kell gyúrni a tésztát, akkor sem tart sokszor tovább a művelet egy óránál, hiszen vannak receptek, amik túl sok pihentetési időt sem írnak elő. De ha előrelátó vagy, és előző este elkészíted a pizzatésztát, akkor gyorsabban meg tudjátok enni a frissen sült pizzát, mint amennyi idő alatt egy leadott rendelés kiérkezne.

Amikor a szakács kimarad

A legtöbb kerti partin problémát okoz, hogy az, aki az ételeket készíti, nem tud elég időt tölteni a társaság többi tagjával, mert felügyelnie kell a menüvel kapcsolatos műveleteket. A húsok sütése esetenként órákat is igénybe vehet, főleg, ha nagyobb csapatot kell jóllakatni. Ezzel szemben a pizza elkészítése lényegesen kevesebb előkészületet és jelenlétet igényel. A tésztát akár előző este meg lehet gyúrni és a hűtőben tartva pihentetni, amíg nem lesz szükség a porciózásra. 

Azután pedig a pizzaszósz felkenése és a feltétek tésztára pakolása pedig már tényleg nagyon hamar megvan. Ezek után nincs is más hátra, minthogy néhány perc alatt készre süsd az egészet, és mindenki elégedetten dőlhessen hátra a székben az ebéd vagy vacsora után.

Mennyire gyors az otthoni pizzasütő kemence?

Egy modern pizzasütő kemence nagyon meg tudja gyorsítani a pizzasütés folyamatát. A begyújtás után az Alfa Forni Moderno akár 0°C -ról 500°C-ra mindössze 10 perc alatt fel tud fűteni, hogy utána egy pizza 90 másodperc alatt tökéletesen átsül. Ez a típus ráadásul szinte hordozhatónak minősül, mivel igazán kompakt, mindössze 35 kg súlyú. 

Beüzemelése során nincs is különösebb feladatod. Elég hozzá egy egyenes felület, ahová leteszed, csatlakoztatod a kéményt, és a megfelelő fűtőanyag birtokában már indulhat is a sütögetés.

Legyen szó akár pizzáról, akár egyéb hagyományos tésztafélékről vagy egy húsételről, a modern kemencék legalább olyan jól helytállnak, mint a hagyományos épített társaik.

Te is szeretnéd, ha bármikor képes lennél gyors és finom pizzát készíteni, de nem tudod, hogy melyik modell lenne ehhez a legjobb választás? Keresd szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy ki tudd választani azt a kemencét, ami megkönnyíti a szakács életét a mindennapokban és a kerti partikon is!

Keresés