Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.

Menü

Barbeque a Broil King Pellet szmókerek használatával

Barbeque a Broil King Pellet szmókerek használatával

Ha 15 évvel ezelőtt azt mondtad Magyarországon, hogy barbeque, a legtöbben azt gondolták, az valami finom szósz, amit a húsra kenhetsz, vagy kérheted a gyorsétteremben a sült krumpli mellé. Ma már viszont ennél sokkal felvilágosultabbak vagyunk ezzel a mesteri dologgal kapcsolatban, és olyan társakat is magunk mellé állíthatunk hozzá, mint a Broil King Pellet szmókerek. Mert a barbeque nem csupán egy szósz, nem egy darab paradicsomos füstölt hús, hanem egy sok órán át tartó sütögetés után kapott jól megérdemelt kulináris élmény.

Egy kis barbeque történelem

A régi idők éhes embereinek még nem állt szolgálatában ennyi eszköz, mint nekünk manapság. Ennek ellenére el tudták készíteni legalább annyira ízletesen az ételeiket, mint mi, és stabil alapot nyújtottak a mai kényelmes sütögetők elkészítéséhez.

Mikor még nem volt lehetőség minden kertben egy grillsütőt szolgálatba állítani (meglehet, saját kertje sem volt sokaknak), akkor az úgynevezett barba coa hódított, ami nem más, mint egy földbe ásott gödör, ahol elégették a fát, majd ennek a parazsára helyezték a fém főzőedényt. Ebbe került a sütnivaló jószág, majd ezt az egészet levelekkel befedték, és végül elásták. Egy ilyen rendszerben gyönyörűen megsülhetett a hús, átvette a levelek és fűszerek aromáját. Ezt a módszert a világ számos pontján alkalmazták.

Amerikában a barbecue sütésnek nagy hagyománya van, rengeteg módszert, receptet lehet fellelni szerte az interneten, és ezekben leginkább a füst a közös pont. Ezt elérheted fűszerezéssel, pácolással is, de mégiscsak az az igazi, amikor lassú sütéssel valamilyen fa füstölése mellett éred el a kívánt aromát. 

A füstölők szerteágazó világa

A szmókerek segítségével átjárja a füst az ételeket és nagyon lassan, alacsony hőfokon tudod készre sütni őket. A füstölők széles választékával találkozhatsz kínálatunkban, hiszen ezek az eszközök méretben, típusban és megjelenésben is sokfélék lehetnek. Léteznek sima és vertikális típusok, gázosak, fatüzelésűek vagy pellet szmókerek. Ezen utolsó kategóriából a Broil King is kivette a részét.

A Broil King Pellet szmókerek

A Broil King pelletes füstölői acélból készültek és elnyűhetetlen öntöttvas rostéllyal lettek ellátva. Wifi és Bluetooth kapcsolattal ellátott vezérlőjük segítségével könnyedén állíthatod akár távolabbról is a hőszabályozást, nem kell órákon át a grill mellett állnod, hogy ellenőrizd a sütést. Akár a “low and slow” sütést választanád, akár egy 310 fokos pirítást, a Broil King pellet füstölői állják a sarat. 

Broil King Crown Pellet 500 füstölő és grill

A Crown Pellet 500 1,5 mm-es acélból készült. Elsődleges sütőfelülete 3613 cm, másodlagos sütőfelülete pedig 1547 cm. Digitális vezérlője teljesen leegyszerűsíti a sütést számodra, hiszen egy mozdulattal be tudod állítani a neked tetsző paramétereket. Erős pellettovábbító spirállal rendelkezik, és egyszerre akár 8 kg pellet befogadására is képes.

Broil King Regal Pellet 500

A Regal Pellet 500 vázát 2 mm-es acél adja. Elsődleges és másodlagos sütőfelületei összesen 5320 cm² helyet adnak neked az ételek elkészítésére. Digitális vezérlővel lett ellátva, így garantálva a sütögetés kényelmét. A pellet garat 9 kg pelletet tud elnyelni minden gond nélkül, amit egy erőteljes pellettovábbító spirál juttat majd a végső helyére. A felszereltségébe tartozik még a két elektromos hőszonda, a nyárskészlet, a kivehető zsírkezelő rendszer és a hamukezelő rendszer is.

Amennyiben füstölő vásárlása előtt állsz, vagy csak kérdésed lenne a szmókerekkel kapcsolatban, keress minket a megadott elérhetőségek egyikén!

Keresés