Menü

Egy teljes menü, ami elkészülhet a Monarch grillen is

Egy teljes menü, ami elkészülhet a Monarch grillen is

A Monarch grillek már abba a kategóriába esnek, amiken tényleg szinte bármit el tudsz készíteni. De hiába áll rendelkezésedre a kötetlen lehetőségek tárháza, ha egyszerűen kifogytál az ötletekből, és nem tudod, hogy mihez kezdj, a család pedig tanácstalanul tárja szét a kezét, hogy nekik mindegy, mi készül, a lényeg, hogy a végeredmény finom legyen.
Éppen ezért, hogy segítsünk Neked, összeállítottunk egy menüt a hétvégére, amit akár teljes egészében elkészíthetsz a grillsütőd segítségével a szabad ég alatt anélkül, hogy bemelegítenéd az egész lakást a főzés során.

Könnyű nyári kukorica krémleves

A grillezett levesek egyik legnagyobb titka az, hogy a megfelelő ízeket abból kapják, hogy az alapanyagok már a grillsütőn lettek előkészítve. Így kapnak egy kellemes füstös-fűszeres ízt, ami aztán remekül előjön a végeredményben is. A kukoricaleves is akkor lesz a legjobb, ha nem csak mindent bedobálsz az oldalégőn melegedő lábosba, hanem előtte a kukoricát és a hagymát egy kicsit megpirítod a grill rácsain. Miután leturmixoltad a megfőtt zöldségeket, adj hozzá egy kevés tejszínt, a tálaláshoz pedig érdemes sajtot vagy pirított magvakat használni.

Csirkés saslik mint főétel

A különböző kiegészítő eszközök segítségével a grillsütőnk szinte bármilyen harapnivaló elkészítésére alkalmassá válhat. A nyár a könnyebb ételekről szól, ilyenkor többnyire az egyszerű ételeket részesítjük előnyben. A nehezen emészthető, zsírosabb ételek háttérbe szorulnak, előkerülnek a zöldséges, egészséges fogások. 

Ezek közé tartozik a saslik is, ha jól van elkészítve. A csirkehús alapvetően is egy gyomorkímélő alapanyagnak minősül, de ha teszünk mellé megfelelő mennyiségű zöldséget, akkor vitathatatlanul a legegészségesebb nyári finomságok közé fog tartozni. A pálcákra fűzhetünk még hagymát, paprikát, koktélparadicsomot vagy akár cukkinikarikákat is. Az ízek zseniálisan össze fognak érni, és minden hozzávaló remekül meg fog füstölődni, így remek, egységes ízvilágban lesz részed Neked és a vendégeidnek egyaránt. Ráadásul a felfűzött zöldségeknek köszönhetően a körettel sem kell külön bajlódnod.

Desszert készítése a Monarch grillen

Ha mindent gyors egymásutánban akarunk megcsinálni a Monarch grillen, nem fér bele, hogy a rácsot 2 fogás között elsúroljuk. És hiába van a grillsütőnek impozáns méretű rácsa, hogyan lesz ebből mégis mellékízmentes desszert? Az alufólia nagy szolgálatot tud Neked tenni, ha kis batyukat készítesz belőle, amikbe aztán gyümölcsöt töltesz. A felkockázott gyümölcsdarabok egy kis cukorral, fűszerrel vagy likőrrel meglocsolva tudnak sülni a batyun belül anélkül, hogy kiszáradnának vagy szétszóródnának. Így nagyon finom végeredményt kaphatsz, a tálaláshoz pedig tökéletesen illik egy kevés fagylalt. 

Próbáld ki, hogy fahéjas, cukrozott almadarabokat grillezés után egy gombóc vaníliafagylalt kíséretében teszel a vendégeid tányérjára. A hideg-meleg hozzávalók szuperül kiegészítik egymást, ahogy a fanyar és édes ízek is harmóniában olvadnak össze. Hidd el, az elismerés szinte garantált egy ilyen könnyű és finom desszert esetén.

Te tudod már, mit készítesz a következő grillpartin? És minden eszközöd megvan már hozzá? Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni, de nem vagy biztos a dolgodban, tedd fel a kérdéseidet a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén a szaktanácsadóinknak, és szerezd be a legjobb kiegészítőket egy helyről!

Keresés