Érezd magad Amerikában grill fűszerkeverék segítségével
Tájegységtől függ, hogy milyen ételtípusokat sütögetnek. Van, ahol a kolbász- és virslifélék élveznek előnyt, vannak helyek, ahol a hamburger húspogácsák hódítanak, és persze nem szabad megfeledkeznünk a barbecue fogások hazájáról, Texasról sem. De mindez már a Te otthonodban is bármikor elérhető.
Kolbászok grillezése
A kolbászok és virslik sütése nagyon egyszerű művelet, szinte bármelyik kezdő bátran nekiláthat ennek. Ezek a húsrudacskák előre be vannak készítve, a fűszerezésük is késznek mondható, így nem kell attól tartani, hogy valami a fűszerezés vagy az előkészítési folyamatok során mellémegy. Ehhez még nincs szükség kifejezetten professzionális eszközökre, de persze nem árt azzal sem számolni, hogy a későbbiekben tovább szeretnél lépni, és a grillszakácsok fogásainak újabb szintjeit próbálgatnád. Ahhoz pedig már indokolt lehet egy olyan grillsütő, ami túlmutat a kolbászok és virslik elkészítésén.
Hamburger húspogácsák fűszerezése
Hamburger húspogácsákat több forrásból is készíthetsz. Egyrészt megvásárolhatod készen a boltban az előkészített darabokat, de akár dönthetsz úgy is, hogy saját magad kevered be a húspogácsák alapanyagát. Ehhez jól át kell gondolni, egyrészt, hogy milyen típusú húsból kívánod majd csinálni a pogácsákat, és persze nem árt jól megválasztani a fűszerkeveréket ehhez.
Hogy miből készül a tökéletes hamburger húspogácsa, nagyon megosztja az embereket. Egyesek azt mondják, hogy megfelelő fűszerezés mellett akár teljes mértékig disznóból sütve sem lesz rossz a hamburger. Mások szerint kizárólag a marha húsa alkalmas arra, hogy ízletes hamburgert készítsünk, és persze akadnak olyanok is, akik azt mondják, érdemes a két húst vegyíteni, hogy tökéletes legyen az élmény.
Fűszerezés tekintetében a hamburger szintén megosztja a grillszakácsokat. Vannak, akik szerint ami több, mint só és bors, az már túlzás, míg egyes receptek akár konkrét fűszerkeveréket is előírnak, valamint zsemlemorzsával vagy áztatott zsemlével és tojással is dúsítják a keveréket.
Egyben füstölt húsok grill fűszerkeverékkel
A barbecue nem csupán egy szósztípust jelenthet, hanem egy sütési módot is. Ennek során a húsokat javarészt egy nagyobb darabban készítjük el lassú tűzön, sokszor akár órákon át sütve. Amerikában főként Texasban van ennek nagy hagyománya. Fel sem tudnánk sorolni azokat a filmeket, amikben az asztalra került valamilyen ránézésre is kifejezetten ízletesnek tűnő borda vagy steak hús. Ezeket nem árt alaposan bepácolni, hogy megfelelően fűszeresek maradjanak a sütögetés végére is. De persze egyáltalán nem mindegy, hogy van-e hozzá saját receptünk, vagy egy bolti fűszerkeveréket választunk. A kezdők számára kiválóan alkalmas a JD's BBQ Spicy-Coffee Rub, ami egy kimondottan egyedi ízt kölcsönöz a húsok számára, de kizárja a saját hibák lehetőségét.
Te is szeretnél hamisítatlan amerikai fogásokkal kedveskedni a vendégeid számára, de még nem találtad meg hozzá a tökéletes kerti sütögetőt? A felmerülő kérdéseiddel keresd bátran szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és találd meg álmaid grillsütőjét még a nyári grillszezon előtt!