Menü

faszenes grill

2021. 09. 13. 10:00:00

Megnézzük, hogy miben nyújt hatalmas segítséget a Meater BLOCK - vezeték nélküli maghőmérő. Szeretünk grillezni, szeretjük a jó húsokat. De bizonyára a legtöbbeknél idővel eljön az a pont, mikor - igen, szinte szentségtörés leírni - megunjuk a steaket. Mi jön ilyenkor? 
Mit szólnál egy omlós és zamatos bárányhoz? A következő bejegyzésben megmutatjuk, hogy hogyan lehet elkészíteni egy nagyon ízletes báránylapockát és hogy a tökéletességre törekedjünk, ne feledkezz meg a húshőmérőről sem! 


 

2021. 09. 06. 10:00:00

A következő bejegyzésben azt fogjuk részletezni, hogyan gyújts tüzet a Kettle Joe-ban, a Kamado Joe gömbgrilljében.
Sokunkban él a vágy, hogy valami igazán finomat tudjunk az asztalra tenni, mikor grillgyújtásra kerül a sor. A sütögetés során számtalan olyan hibát véthetünk, ami ugyan bagatellnek tűnik, mégis nagyban tudja befolyásolni az elkészült ételek ízét és minőségét. Ilyen például a tűz kérdése is, hiszen a faszenes grillek esetében sokkal inkább oda kell figyelni a tűz intenzitására, hogy biztosan minden a legnagyobb rendben menjen. Ennek a tökéletes technikája persze a sütő típusától is nagyban függ. 

2021. 08. 16. 10:00:00
Ebben a cikkben megmutatjuk, a teraszra megvehető grillek választékát. A nyár végi és kora őszi délutánok kiváló alkalmat adnak arra, hogy kiüljünk a teraszra és élvezzük a nyár utolsó napsugarait, a kellemes levegőt és végignézzük, ahogy az első sárguló levelek lehullanak a fákról. Ilyenkor már nincs túl meleg ahhoz sem, hogy egy családi vagy baráti összejövetelt a szabad ég alatt tartsunk, de még pont jó az idő ahhoz, hogy éjszakába nyúlóan tudjunk beszélgetni a friss levegőn és akár a vacsoránkat is ott költsük el.
A következő cikkben tehát megnézzük, melyek azok a grillek, amik kis méretüknek köszönhetően bármelyik teraszon kényelmesen elférnek, és ennek köszönhetően egy nagyon hangulatos estet lehet velük csapni.
2021. 08. 09. 10:00:00

Amikor nekiállunk egy grill vagy barbecue fogás elkészítésének, tisztában kell lennünk vele, hogy a végeredményt rengeteg húzással el tudjuk szúrni. A rossz alapanyag-választástól kezdve a nem megfelelő sütésen át a rossz tálalásig bármi közbeszólhat, mégis az egyik legnagyobb rizikófaktort a fűszerezés adja. A házi készítésű fűszerkeverékeknek megvan ugyan a bája és biztosan csak olyan alapanyag kerül bele, amit kedvelsz, de ha csak egy összetevő is megborult, már vége a dalnak. A következő cikkben megnézzük, hogyan tudod megelőzni a problémákat a Peter Zeitler fűszerek segítségével.

2021. 07. 26. 10:00:00

Mi az, ami egyszerre grillsütő, füstölő és kemence is? Bizony, például a Kamado Joe - kerámiagrillek! Lehet, hogy már kipróbáltad a gázgrillt és a klasszikus fatüzelésű grilleket is, de ha egyszer belekóstoltál a kamadózás élményébe, biztosan nem akarsz majd váltani!
Igazán sokoldalúan használható és számtalan étel elkészíthető benne, amiket lehet, hogy csak különböző típusú sütőkön tudnál megcsinálni. Olvass tovább, ha szeretnél többet megtudni ezekről a remek szerkezetekről!

2021. 07. 19. 10:00:00
A marha klasszikusan az az állat, aminek minden része jó valamire, semmi sem vész kárba. A bőréből bútort, ruhát, ékszereket készítenek. A csontját elkészíthetik kutyáknak jutalomfalatnak, de dísztárgyként, vagy akár gombként és ékszerként is visszaköszönhet. De lássuk be, szakácsként a marha legjobb részei mégiscsak a húsos részek. Azokból lehet igazán ízletes ételt tenni az asztalra, de nem mindegy, hogy melyiket hogyan készítjük el.
Erre szolgál, most ez az útmutató, hogy biztosan ne fogjunk mellé a sütési módokkal.
Első körben viszont le kell, hogy szögezzük, hogy nem minden fajta marha húsa alkalmas arra, hogy finom étel legyen belőle. Tehát a szomszéd faluban lévő tehenészet kiöregedő tehenei nem a legjobbak steak alapanyagnak, de a következő fajták első osztályú húst adnak: hereford, limousin, charolais. A legkedveltebbek egyike az angus, és a marhahúsok koronázatlan királyát pedig a japán eredetű wagyu vagy kobe marhák adják. És most lássuk a marha részeit:
2021. 07. 05. 10:00:00

Ebben a bejegyzésben a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő lesz a középpontban. Amikor elterjedtek az okostelefonok, alapjaiban változtatták meg a mindennapi szokásainkat és a környezetünkben lévő berendezésekkel szemben támasztott elvárásainkat is. Korábban sokaknak egy távirányítós redőny is high tech újításnak tűnt, ma pedig már arra sem kapjuk fel a fejünket, ha valaki telefonnal irányítja az otthoni légkondit az irodából, vagy ha hangvezérléssel kapcsolja le a lámpát. 
Szóval lássuk be, bőven van miért imádnunk ezt a fejlődéssel teli évszázadot, ami immár a konyhában is kezdi a térhódítását. Ennek eredménye a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő is, amivel sokkal könnyebb lesz a sütés, mint eddig bármikor.

2021. 05. 24. 10:00:00

A grillezést a legtöbb esetben közösségi tevékenységként űzzük, családi összejöveteleket, baráti találkozókat szervezünk köré. Emiatt is olyan kellemetlen, mikor hiába a rengeteg előkészület, valami aprócska mozzanat keresztülhúzza a számításainkat, és lőttek a kerti grill terveknek. Éppen ezért felsorolunk most néhányat, hogy ne ess bele ezekbe a hibákba, és ne vesszen kárba a sok szervezés.

2021. 05. 17. 10:00:00

A grillezések alkalmával hajlamosak vagyunk csak a főételek elkészítésére koncentrálni, pedig sokkal több lehetőség rejlik ezekben a kerti tűzhelyekben, mint azt elsőre gondolnánk. Ha igazi grillmágus szeretnél lenni, aki még a desszertet is a rácsokon készíti, akkor olvass tovább, és kapsz három, kerámiagrilleken is elkészíthető édességet, amivel lenyűgözheted a társaságot, mikor legközelebb előkerül a kötényed.

2021. 05. 10. 10:00:00

Ha grillezésről van szó, a legtöbb embernek a ropogósra sült húsok és a füstös ízek jutnak az eszébe, és csak sokadik gondolat az, hogy zöldségeket grillezzünk. Pedig ez nem csak vegánoknak való úri huncutság, kifejezetten ízletes zöldséges fogásokat lehet összedobni a kerti sütögetések során egy grilltálca segítségével. Persze ennek is megvan a maga technikája, ezt fogjuk részletezni ebben a bejegyzésben.

Keresés