Menü

Fogócsipesz, grill lapát, grill szett, amik nélkül nem érdemes elkezdeni sütögetni

Fogócsipesz, grill lapát, grill szett, amik nélkül nem érdemes elkezdeni sütögetni

Fogócsipesz, grill lapát, grill szett – elengedhetetlen eszközök, amikor grillezésre kerül sor. Márpedig aki szeret grillezni, az nyáron szinte minden hétvégén, sőt, időnként hétköznap is beizzítja a tüzet a sütőben. De a rendszeres és az alkalmi grillezőknek egyaránt szüksége van jó minőségű, megbízható eszközökre ahhoz, hogy megfelelően tudják elkészíteni az ételeket sérülések és balesetek nélkül.
A következő cikkben bemutatunk néhány alapvető kiegészítőt, amikkel mindenkinek érdemes rendelkeznie.

Miért szükséges kiegészítőket használni?

Ugyanúgy, ahogy a konyhában, a grillsütőn sem fogsz nekiállni puszta kézzel fordítgatni a húsokat a forró rácsokon. Egyrészt fáj, másrészt kényelmetlen, harmadrészt pedig értelmetlen is, hiszen annyi minden áll rendelkezésre, amivel normálisan meg lehet ezt oldani. És persze megteheted azt is, hogy a konyhai lapátot és csipeszt hozod ki a szabadtéri sütögetéshez, de jobb, ha professzionális grill eszközöket használsz. 

Ezek ugyanis mindenképpen bírni fogják azt a hőfokot, amit a grillsütő produkál. Ráadásul pontosan arra lettek tervezve, hogy a húsokat kényelmesen tudd velük forgatni. A gyártók ismerik a grillezők felhasználási szokásait és igényeit, erre alapozva tudják elkészíteni a termékeiket. 

Alapvető kiegészítők: fogócsipesz, grill lapát, grill szett

A fogócsipesz olyan eszköz, ami a legtöbb konyhában is megtalálható. Miben különbözik akkor a grillezéshez való verziója? Elsősorban hosszabb, hogy ne kelljen a kezeddel túl közel nyúlni a rácsokhoz, ezáltal pedig megkímélheted magad jó pár égési sérüléstől. Másrészt pedig a fejrész kialakításánál figyelembe vették a grillszakácsok igényeit is. A Broil King fogócsipesze például el lett látva egy akasztóval is, ami illeszkedik a grillsütőiken található akasztókra. Valamint a fej kialakításánál igyekeztek egy kettő az egyben eszközt létrehozni. A csipesz egyik oldalán a megszokott, kissé redős fejjel találkozhatsz, míg a másik oldalát grill lapátnak is tudod használni.

A grill lapát egy szintén nagyon hasznos kelléke a sütögetésnek. A forgatás a legtöbb hús esetében kardinális kérdés, de nem lehet ezt akármivel jól kivitelezni. Idővel, ha csak a csipeszre hagyatkozol, egyes húsok eltörnek, szétesnek, és a máz is le tud akár jönni róluk. És akkor a hamburger húspogácsáját még nem is említettük, amit szinte képtelenség egy grill lapát nélkül szépen kezelni. 

Ezeket a fentieket megkaphatod természetesen grill szett formájában is, további hasznos felszerelésekkel párosítva. Ezekben rendszerint találhatsz egy szilikon ecsetet, ami a húsok kenegetését teszi könnyebbé a sütögetés során, valamint egy kefét, amit a sütögetés után tudsz a grill rácsainak tisztítására használni. A tisztán hagyott rács ugyanis elengedhetetlen, ha a grillezést a következő alkalommal is jókedvűen akarod elkezdeni. Ha tudod, hogy a sütögetés előtt egy nagyon komoly súrolás, takarítás vár rád, lehet, hogy inkább neki sem fogsz állni az egésznek.

Már megvan a grillsütőd, de a kiegészítők beszerzéséről megfeledkeztél? Esetleg újabbra cserélnél néhány használati tárgyat, de még nem tudod, hogy pontosan mire is lenne szükséged? Kérj tanácsot szaktanácsadóinktól a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy minden helyzetben biztonságosan tudj grillezni a nyáron!

Keresés