Menü

grill eszközök

2022. 06. 20. 10:00:00

A Kamado Joe csirkesütő sok mindent egyszerűbbé tesz, ha egy baromfi elkészítéséről van szó. Ennek a segítségével olyan sörös csirkét lehet készíteni a grillen, hogy még annak is összefut a nyál a szájában, aki csak elautózik a kert mellett.
Szeretnél Te is szert tenni ilyen képességekre? Akkor olvass tovább, és kapsz egy kipróbált sörös csirke receptet, valamint megtudhatod, mennyi pluszt tud adni egy speciálisan csirkékhez tervezett sütőeszköz.

2022. 06. 13. 10:00:00
A kemencéhez való eszközök segíteni tudnak neked abban, hogy elengedd a hagyományokat, miszerint a kemencéd kizárólag pizzasütésre jó. Egy idő után bármilyen jó is egy étel, óhatatlanul rá fogunk unni.
Nagyon sokféleképpen lehet variálni a pizzákat, de nincs az az ember, aki idővel ne mondaná azt, hogy most már mást is kérne. Amikor elérkezik ez a pont, akkor szoktak átkerülni a speciálisan egy ételtípusra berendezkedett eszközök a porfogó státuszba.
Ha nem akarod, hogy a pizzasütő kemencéd is ilyen sorsra jusson, érdemes elgondolkodni, mire lehetne azt még használni, vagy mivel lehetne neki még egy kis plusz funkciót adni? Erre fogunk kitérni a következő bejegyzésben.
2022. 05. 30. 10:00:00

A maghőmérő használata számos ételtípusnál megmentheti az eredményeket. Ahhoz, hogy biztosan a lehető legjobb verzióját készíthesd el az általad választott ételnek, nagyon fontos, hogy olyan hőmérsékletig vidd el a hőkezelést, ami szükséges. Se többet, se kevesebbet ne kapjon. Ezek a hőmérsékleti tartományok bármilyen ételről kikereshetők, de a kivitelezéshez szükséged lesz egy megbízható és jól használható maghőmérőre.
A következő bejegyzésben megmutatjuk, hogy mire és hogyan is érdemes használni ezeket a remek eszközöket, ha nem akarsz pórul járni főzés közben. 

2022. 04. 25. 10:00:00

A faszénen való sütögetés alapvetően egészen egyszerűnek is tűnhet, de van néhány fogás, amit mindenképpen szem előtt kell tartani, ha azt szeretnéd, hogy minden rendben menjen, az ételek pedig finomak és ízletesek legyenek. Rengeteg ponton el lehet rontani a grillezős délutánt, legalább ezektől a dolgoktól kíméld meg magad!

2022. 04. 18. 10:00:00

A paella receptek elég sok ponton el tudnak térni egymástól, de alapvetően mégiscsak ugyanarról az ételről beszélünk. A következő bejegyzésben megnézzük, mik azok a jellemzők és sajátosságok, amikkel mindenképpen rendelkeznie kell a fazék tartalmának, ha paellának szeretnéd nevezni, és hogy hogyan és miben érdemes ezeket elkészíteni.
Ha téged is foglalkoztat a téma, de eddig nem mertél belevágni, akkor érdemes továbbolvasni, meglátod majd, hogy a paella bonyolultsága egyáltalán nem az elkészítésében rejlik.

2022. 04. 11. 10:00:00

A falapon való grillezés egyre inkább elterjed hazánkban is, de az is észrevehető, hogy a fogalom szinte egybeforrt a lazac grillezésével. Pedig ez az eszköz sokkal sokrétűbben felhasználható, csupán egy kis kíváncsiság, leleményesség kell hozzá. Meg persze az is, hogy már teljesen tisztában legyünk a falap alapvető használati szabályaival.
A következő cikkben leírjuk neked, mik azok a dolgok, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha falap használata mellett szeretnéd a grillsütődön elkészíteni a család ebédjét.

2022. 04. 04. 10:00:00

A sütőrács tisztán tartása az egészségünk megőrzése érdekében kiemelt fontossággal bír. Ugyan a grillezés egyáltalán nincs a jó időhöz vagy valamilyen szezonhoz kötve, de sokan vannak, akik az első őszi hidegek beálltával elteszik a grillsütőt pihenni, és csak a tavaszi napsütés kezdetével veszik elő. De ebben az esetben is nagyon fontos, hogy a sütőt tisztán vonultassuk el a pihenőidejére, ne kelljen az első beüzemelést egy tavaszi nagytakarítással kezdeni.

2022. 03. 28. 10:00:00

A jó bélszín steak elkészítéséhez tulajdonképpen nem kell rakétatudósnak lenni, de nem árt, ha fel vagy vértezve néhány alapvető ismerettel, amik segíthetnek abban, hogy akár az első steak sütése is zökkenőmentesen mehessen.
A következő bejegyzésben megismertetünk téged a bélszín sütés rejtelmeivel, és végigvezetünk a legfontosabb lépéseken is, hogy a tányérodon látható végeredményt igazi győzelemként élhesd meg.

2022. 03. 14. 10:00:00

Gyakran elkövetett hiba a kezdők körében, hogy azt gondolják, a grillkesztyű csupán egy felesleges kiegészítő, valamiféle “úri huncutság”. Valójában azonban a gyakorlatlan szakácsoktól kezdve a szakavatott, 50 fős társaságok számára is bátran sütögetőkig bárkinek jól jöhet egy kesztyű, ami megvédi a sérülésektől és könnyíti a munkáját.
De nem mindegy, hogy milyenre is esik a választásod. A következő cikkben segítünk neked, hogy biztosan a céljaidnak és a felhasználási szokásaidnak megfelelő alapanyagú kesztyűt sikerüljön beszerezned. 

2022. 02. 21. 10:00:00

A marha steaket nem véletlenül övezi hatalmas rajongás a húsevők és a grillezők körében is. Az elkészítési módok ugyan különbözőek lehetnek, de az biztos, hogy egy jól elkészített steak igazi kulináris élményt tud biztosítani.
Nézzük meg tehát, mi is a titka a jó elkészítésnek, hogyan érdemes nekiállni, mire kell odafigyelni a sütés közben, és hogy mit ne felejts el a sütés után!

Keresés