Pizza workshop

 

Nápolyi pizza workshop

A valódi olasz életérzés titka

 

Fedezd fel a nápolyi pizza készítésének művészetét egy izgalmas és interaktív workshop keretében! Ha mindig is szerettél volna belekóstolni az igazi olasz pizzakészítés világába, itt a helyed!
Balázs Attila, a pátyi Cukorborsó kertvendéglő társtulajdonosa és pizzaséfje bevezet az igazi nápolyi pizza készítés fortélyaiba. Attila Sorrentóban sajátította el ezt a tudást, pizzái igazán különlegesek: minimum 48-72 órás,
előkovászos érleléssel készülnek, feltétek terén pedig nem zárkózik el az extravagáns ízvilágtól sem. 

 
IRÁNY A JEGYVÁSÁRLÁS
 

Kinek ajánljuk?

Ezt a workshopot ajánljuk mindenkinek, aki szereti az olasz konyhát, és szeretné megtanulni a nápolyi pizza készítésének autentikus módját – akár kezdőként, akár haladó házipizzásként.

 

Miről szól a workshop?

1. A pizza története
Elkalauzolunk a pizza születésének helyére, Nápolyba, ahol több mint 300 éve kezdődött minden. Megismered a klasszikus nápolyi pizza eredetét,
a Margherita és Marinara történetét, és hogy mitől számít egy pizza „nápolyinak” a mai napig.

2. Tésztatípusok és technikák
Átbeszéljük a különbségeket a különböző pizzatészták között (nápolyi, római, new yorki, direkt tészta vagy előkovász stb.),
és részletesen bemutatjuk, milyen liszttel, vízzel és kelesztési idővel dolgozunk a nápolyi pizzánál.

3. Dagasztás – kézzel vagy géppel?
Megtanulhatod a kézi dagasztás fortélyait, és kipróbálhatod magad benne, de megmutatjuk a gépi dagasztás előnyeit és hátrányait is.
Megérted, hogyan hat a tésztára a technika, amit választasz.

4. Szószkészítés – egyszerűség a csúcsminőség jegyében
A tökéletes paradicsomszósz elkészítése csupán néhány alapanyagból: San Marzano paradicsom, só, bazsalikom – semmi trükk, csak minőség és arányérzék.

5. Sütés – otthon és profin
Bemutatjuk, hogyan készül a pizza fatüzelésű kemencében, és azt is megtanítjuk, hogyan tudod kamadóban ès Broil Kingben a lehető legjobb eredményt elérni.
A hőmérséklet, a sütési idő és a sütőfelület is kulcsszerepet játszik.

 

Melyik grilleket láthatod a workshopon?

- eredeti olasz Alfa kemencék
- a legjobb kanadai Broil King gázgrillek
- Kamado Joe, a kerámia grillek királya
 

Ha köztük van a kiszemelt, mindenképpen gyere el, hisz a workshopon közelebbről is megismerkedhettek,
és megtanítunk az alapokra, hogy már az első saját sütésed is tökéletesen sikerüljön.

 

Mit kapsz a workshopon?

- saját kezed által készített pizzatésztát
- frissen sütött nápolyi pizzát, melyet együtt fogyasztunk el
- tudást és praktikákat, amelyekkel otthon is újraalkothatod a nápolyi pizzát
- otthoni receptúrákat és alapanyag ajánlást

 

Következő időpontok:

- július 17. 10:00-14:00

 
 

KEDVEZMÉNYES GRILL VÁSÁR

És ez még nem minden: A rendezvényen kedvezményes vásárlási lehetőséggel várunk!

 

A workshop résztvevői számára sehol máshol nem elérhető, különleges akciós ajánlatokat állítottunk össze. Így, akár grillsütő vásárláson töröd a fejed, akár csak néhány eszközök vagy kiegészítő hiányzik a saját arzenálodból, mindenképpen megéri eljönni, hiszen remek ajánlatok közül válogathatsz. Szakértőink segítenek eligazodni bemutatótermünk széles kínálatában, ahol minden grilles terméket élőben is megtekinthetsz, és meg is vásárolhatsz.

 
 

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 
Rendezés: