Menü

Grilleszközök csoportosítása funkcióik szerint

Grilleszközök csoportosítása funkcióik szerint A grillezéshez a leginkább nélkülözhetetlen két kellék a grillsütő és természetesen a grillezendő étel. Azonban ahhoz, hogy valóban biztonságosan, kényelmesen és változatosan grillezhessünk, különféle eszközök beszerzése szükséges. Persze ez közel sem azt jelenti, hogy a piacon kapható minden létező grillkelléket be kellene szereznünk, hanem csupán annyit, hogy bizonyos csoportokból legalább egy vagy két eszköz jó, ha van otthon. Ebben szeretnénk mi most egy kis segítséget nyújtani a grilleszközök csoportosításával, hogy átlátható legyen, mire is érdemes szert tenni.

A grilleszközök csoportosítása típusok szerint

 

A grilleszközök csoportosítása előtt meg kell említenünk, hogy többféleképpen is lehet csoportosítani ezeket a kellékeket. Nagyon sok helyen leginkább gyártó szerint kerülnek csoportosításra, míg máshol a grill típusa szerint igyekeznek csoportokat alkotni. Ám a legjobb csoportosítási módszer az, ha felhasználásuk szerint kategorizáljuk az egyes termékeket, mert így könnyebben átlátható, hogy valóban áll-e a rendelkezésünkre minden szükséges csoportból egy-egy eszköz, vagy van olyan, amit érdemes lenne még beszerezni.

 

Sütőlapok és sütőlemezek

 

Az első csoport a sütőlapok és sütőlemezek csoportja. Mondhatnánk, hogy ezek nélkülözhetőek, azonban ha nem csupán olyan ételeket készítünk, melyek biztonsággal a rácsra helyezhetőek, és nem kell félni, hogy a rácsok között a tűztérben végzik, akkor bizony érdemes beszerezni legalább egy sütőlapot vagy sütőlemezt.

 

Sőt, egy ilyen minőségi grilleszköz akkor is kifejezetten jó szolgálatot tehet, ha valóban csak nagyobb darab ételeket grillezünk rendszeresen, mert ezek felfogják a húsból kisülő zsiradékot és a zöldségekből távozó nedvességet, így nem kell tartani a váratlan és balesetveszélyes fellángolásoktól sem.

 

Grillező eszközök

 

A grilleszközök csoportosításából természetesen nem maradhatnak ki az olyan fontos eszközök sem, mint a fogócsipesz vagy a grill lapát. Bár alapvetően azokra a feladatokra, melyeket ezekkel az eszközökkel végeznénk, alkalmas lehet a hagyományos konyhai fogócsipesz és lapát is, azonban a kényelmünk és a biztonságunk érdekében jobb a kifejezetten grillezéshez készült eszközöket használni.

 

Ugyanis például a grill fogócsipesz nem csupán egy egyszerű fogócsipesz, hanem speciális kialakításának köszönhetően olyan nagy méretű, hogy használata közben a kezünk elég távol maradhat a grill sütőfelületétől ahhoz, hogy az égés veszélyét jelentősen lecsökkentsük. Ha pedig nem szeretnénk külön grill lapátot beszerezni, akkor érdemes olyan grill fogócsipeszt választani, melynek egyik szára lapátként funkcionál, a másik pedig recés, ami megkönnyíti az étel stabil megtartását.

 

 

Pecsenyesütők és sütőállványok

 

A grilleszközök igen hasznos csoportját képezik még a különféle pecsenyesütők és állványok. Ezek bár nélkülözhetőek, mégis érdemes beszerezni. Hiszen ott van többek közt a praktikus csirkesütő, melynek segítségével állítva süthetjük meg az egész csirkét, ennek köszönhetően pedig nincs szükség a csirke forgatására.

 

De ugyanilyen hasznos eszköz a bordasütő és a csirkecombsütő, ezért érdemes átgondolni, hogy milyen ételtípusokat sütünk a legtöbbször, és egy ehhez használatos speciális állványt vagy pecsenyesütőt beszerezni.

 

Amennyiben bizonyos eszközök hiányoznak a készletedből, és rendelni szeretnél, de bizonytalan vagy, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és segítünk a választásban!

Keresés