Menü

Grillezés pellet blendek segítségével

Grillezés pellet blendek segítségével

A pellet blendek tökéletes fűtőanyagok a pelletgrillek mellé. Szinte bármilyen étel fűszerezését ki tudják egészíteni anélkül, hogy elvinnék az ízvilágot valamilyen teljesen más irányba. Legyen szó akár szárnyasokról, halakról tengeri fogásokról, maráról, bárányról vagy éppen vadhúsokról, biztosan megtalálod a hozzá teljes mértékig illeszkedő megoldást a pellet blendek között. És hogy miért is érdemes ezeket válaszani, az kiderül a következő bejegyzésből.

A pelletgrillek előnyei

Amikor grillsütő választása előtt állsz, egyáltalán nincs egyszerű dolgod. Alapvetően már az sem könnyű, hogy meghatározd, milyen fűtőanyaggal működő típust válassz, de ha ez megvan, akkor még nem vagy túl a nehezén, mert azon belül is rengeteg márkát és fajtát találhatsz. A pelletgrillek nagyon sok szempontból kiemelkednek a társaik közül. 

Nagyon széles hőmérsékleti skálán lehet őket működtetni, így nemcsak a lassú vagy hirtelen sütésre alkalmasak, hanem a kerti sütögetés művészetének szinte minden válfaját lefedik. Lehet velük grillezni, barbecue-t sütni, pörkölni, nyársalni, aszalni, sütni, párolni és még füstölni is. Ezzel a sokoldalúsággal pedig a pellet grillek biztosan bárkit levesznek a lábáról. Hiszen nincs is annál kielégítőbb élmény, mint amikor tudod, hogy a nyári meleg ellenére is bármit el tudsz készíteni a szabadban anélkül, hogy a konyhát vagy a lakást be kellene hozzá teljesen melegítened.

Nagy előnyük még, hogy nagyon könnyen állítható rajtuk a hőmérséklet gombnyomással vagy akár Bluetooth-os eszközön keresztül is, és a beállított hőmérsékletet stabilan tudják tartani hosszú ideig, amíg ki nem fogy belőlük a fűtőanyag.

Mire valók a pellet blendek?

A pellet blendekkel kiválóan fel lehet fűteni a pellet grilleket. Ezeknek a fa alapanyagú fűtőrudacskáknak igazán kellemes füstös ízt köszönhetünk az ételeinken, ezért érdemes jól megválogatni, hogy milyen fogáshoz milyen alapanyagból készült pelletet választunk. Vannak persze iránymutatások, miszerint például az almát főként sovány húsokhoz tanácsos használni, de érdemes inkább kitapasztalni, hogy melyik az az ízpárosítás, ami leginkább megfelel az elvárásaidnak. 

Amennyiben még csak most kezded a kísérletezgetést, a Broil King Pellet Smoke Master's Blenddel nehezen tuszt bakot lőni, hiszen az aromája kevésbé jellegzetes, szinte bármilyen fogás mellé kiválóan beilleszthető. A cseresznye, juhar és hickry fák keverékéből készült pellet nem véletlenül lett nagy kedvenc a barbecue rajongók körében is. A kissé édeskés jegyeket mutató, testes füstöt adó pelletet teljes mértékig élelmiszerek melletti felhasználásra tervezték, tehát nem tartalmaz semmiféle egészségre káros kötőanyagot vagy adalékot sem.

Hogyan óvd a pellet grilled?

Mint bármelyik grill esetében, a pellet grilleknél is nagyon fontos, hogy kívül-belül ügyelj a tisztaságra. Minden használat után érdemes kiüríteni a hamut az égéstérből, valamint elsúrolni a rácsokat, hogy minden sütögetést egy tiszta grillezővel tudj kezdeni, ne a takarítás rémálmával. 

Külsőleg pedig érdemes takaróponyvával védeni az eszközt két sütögetés között, hogy ne rakódjon rá a por, a pollen és egyéb környezeti szennyeződések, hiszen ez egészségügyileg és esztétikailag is sok kellemetlenséget szülhet.

Grillsütőt vásárolnál, de még mindig rengeteg kérdés motoszkál benned? Keresd fel bátran szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy ne kelljen a nyár végéig több időt grillezett finomságok nélkül töltened!

Tartalomhoz tartozó címkék: bbq grill pellet pellet grill

Keresés