Menü

Hogyan érdemes kiválasztani az őzgerinc formát, amiben a legjobb sütni?

Hogyan érdemes kiválasztani az őzgerinc formát, amiben a legjobb sütni?

Az őzgerinc forma egy nagyon hasznos tagja a konyhai kellékeknek, hiszen remek ételeket lehet benne készíteni, mégis egyre kevesebb háztartásban lehet találkozni vele. Előnyös tulajdonságait nemcsak húsfélék esetében tudod kihasználni, hanem süthetsz benne köreteket vagy akár édességeket, süteményeket is. A következő bejegyzésben mutatunk Neked néhány receptet, amit érdemes őzgerinc formában elkészíteni. Próbáld ki Te is mindet!

Milyen is az őzgerinc forma?

Ennek a formának többféle megjelenése is létezik, mindegyiknek megvan a maga előnyös tulajdonsága, ami miatt érdemes azt választani. A klasszikus, amiről a nevét is kapta, egy bordázott félhenger alak, amit biztosan megtaláltál korábban minden háztartásban a konyhai edények, tálak között. A grillezéshez használt verziók némileg újított, téglatest formájú megjelenést kaptak, valamint a lehető legjobb hőhasznosítás érdekében fedéllel is el lettek látva. 

Öntöttvas őzgerinc forma

A legtöbb gyártó igyeszik a kínálatát nemcsak a grillsütőkre korlátozni, hanem különböző kiegészítőkkel is színesítik a palettájukat, hogy minél nagyobb élményt tudjanak nyújtani a felhasználóiknak. A Broil King esetében például elérhető már egy minden igényt kielégítő bordasütő őzgerinc forma is, amivel remek fogásokat tudsz készíteni. Az öntöttvas alapanyagának köszönhetően nagyon jó hőtartó képességgel rendelkezik, kiválóan lehet benne pirítani, párolni vagy hirtelen sütni is. 

Az alján kialakításra kerültek apró búbok, amik a jobb szellőzést hivatottak szolgálni, de azokra is gondoltak, akik nem szeretnék, hogy a készülő étel a kisült zsírban elázzon. Van ugyanis lehetőséged arra is, hogy plusz egy rácsot tegyél a forma aljába, ami kiemeli a sülő húsokat, köreteket. A tető kifejezetten hasznos, hiszen elérheted vele, hogy a forró levegő az edényen belül keringjen, így gyorsabbá téve a sülés folyamatát.

Egyszer használható alu bordasütő

Azoknak, akik csak időnként vennék elő az őzgerinc formát, vagy kevés hellyel rendelkeznek, esetleg nem szeretnék vállalni az öntöttvas karbantartásával járó plusz feladatokat, kiváló választás lehet egy alu bordasütő, ami a használat után eldobható. Így megspórolhatod magadnak a mosogatás folyamatát is, és megkönnyíted a grillezés utáni takarítási feladatokat. Ettől függetlenül is egy teljes értékű sütőformát kapsz, ami bármelyik felhasználási módra alkalmazható, de természetesen nem fogja elérni soha az öntöttvas edények színvonalát. A hőtartásuk egyáltalán nem hasonlítható össze. 

Milyen ételek készülnek őzgerinc formában?

A bordákat sokan készítik el ilyen formában, de nagyon népszerű még a stefánia szelet is, amihez jól fűszerezett darált húsra és főtt tojásra lesz szükséged. Készíthetsz így különböző rakott ételeket, húsokat is ebben. Ezenfelül édességek között sem ritka, hogy ebben a formában sülnek meg. Ilyen például a különböző kevert tésztás sütemények vagy a gyümölcskenyér is.

Te is szeretnéd bővíteni a repertoárodat, és szükséges lenne hozzá néhány új edény, ami alkalmazható a grillezés során is, de még nem jutottál dűlőre, mit is lenne érdemes beszerezni? Keresd fel webáruházunk munkatársait a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén tanácsokért, és tanuld meg új receptek elkészítését az új eszközeid segítségével.

Keresés