Menü

Így készül a pizza az Alfa Forni kemencében

Így készül a pizza az Alfa Forni kemencében

Az Alfa Forni kemence nagy segítség lehet pizza sütésekor, kerti partikon és akár a mindennapok során is, ha megfelelően felkészült vagy a témában és rendelkezel a hozzá való kiegészítőkkel. Egy jól méretezett kemence nemcsak egy család igényeit tudja kielégíteni, hanem akár egy nagyobb társaság is jóllakatható általa. A következő cikkben pedig megmutatjuk, milyen eszközökkel lehet kihozni a maximumot a pizzasütő kemencédből.

Alapvető funkciók

A pizzasütő kemencék javarészt azért kerülnek be a kertekbe, mert a család szeretne saját készítésű, magas minőségű pizzát fogyasztani a mindennapok során. Ezt persze meg lehetne oldani egy konyhai sütővel is, de akkor soha nem kapja meg azt a hamisítatlan ízvilágot, ami miatt annyira szeretjük az eredeti olasz recept alapján készülő pizzákat. 

A kövön sült tészta zamata és kérgének roppanóssága semmihez sem fogható, ráadásul a szabadtéri és kemencés sütés a grillezéshez hasonlóan ad egy olyan mellékízt az ételeknek, ami ellentmondást nem tűrően jobbá, kellemesebbé, sejtelmesebbé teszi azokat.

Túl a pizzán

Amikor belegondolunk, hogy nagyanyáink mi mindenre tudták használni a hatalmas búbos kemencéjüket, gyakran elönt minket a vágyakozás. De szerencsére a modern kemencék ugyanúgy alkalmasak ezeket az ételeket s elkészíteni. Szóval sülhet kenyér, pogácsa vagy egyéb pékáru is a kemencében, ha a családoddal valamilyen autentikus magyaros ételre vágytok.

Alfa Forni kemence – a pizzán túl

Ha nincs még a kertben grillsütőtök, de nagy ritkán kedvet kaptok húsok grillben való elkészítéséhez is, akkor akár a kemencédet is fel tudod ruházni olyan funkciókkal, ami alkalmassá teszi a grillezésre. Csupán ismerni kell hozzá a megfelelő kiegészítőket. Az Alfa Forni BBQ 500 szett segítségével bármikor tudsz húsokat vagy akár zöldségféléket is grillezni a pizzasütő kemencében. Gyors és lassú sütés egyaránt megvalósítható vele, a zsírgyűjtő tálcának köszönhetően pedig attól sem kell tartanod, hogy a húsokból kisülő zsiradék végérvényesen összerondítja a kemence belsejét.

Tészták és apróságok a kemencében sütve

A tésztafélék elkészítése alapvetően nem egyszerű grillsütőben és pizzasütő kemencében sem. Viszont a megfelelő kiegészítő eszközökkel könnyűszerrel el tudod készíteni a kedvenc tésztaféléidet és rakott ételeidet is bármelyik kerti sütögetőben. Ehhez elég csupán egy olyan edény vagy tál, ami el tudja viselni ezt a magas hőmérsékletet, ami ezekben a sütőkben megszokott. 

A mindennapi főzésben is nagy segítség tud lenni, ha az összekészített ételt csak bedobod a kemencébe, és az néhány perc alatt elkészül. A pizzasütő funkcióval egy pizza akár 2 perc alatt készre süthető, és a felfűtés sem tart tovább 10 percnél 0 fokról üzemi hőmérsékletre. 

Nyáron pedig külön élmény tud lenni, hogy nincs rá szükséged, hogy bemelegítsd a lakást a mindennapos benti főzéssel, hiszen a megfelelő kiegészítők birtokában egy kemence is lehet olyan, mintha az egész konyhát ki tudtad volna telepíteni a szabad ég alá.

Te is szeretnél idén nyárra egy kemencét a kertbe, de még nem döntötted el pontosan, hogy milyen modellel tudnátok minden igényeteket kielégíteni? Kérdéseidre szaktanácsadóink biztosan tudják a választ! Keresd őket a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy biztosan a számotokra legjobb kemence mellett tudd letenni a voksodat!

Keresés