Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.

Menü

Kemence, recept, pizzalapát, más nem is kell a hétvégi sütögetéshez!

Kemence, recept, pizzalapát, más nem is kell a hétvégi sütögetéshez!

Ahogy jönnek a kellemesebb, napsütéses idők, egyre többen vágyódunk ki a szabadba, hogy alkothassunk valamit, és ehhez nincs is másra szükség, csak egy jó receptre, egy megbízható kemencére és egy minőségi pizzalapátra. Ha bármelyik is hiányzik a repertoárodból, érdemes továbbolvasni, hogy megtudd, milyen eszközökkel lehet a legkényelmesebben nekiállni a hétvégi pizzasütögetésnek.

Egy jó recept

Azzal kapcsolatban, hogy milyen a jó pizza, nagyon nehéz általános érvényű választ találni. Vékony és ropogós a tésztája? Esetleg vastag és puha? Legyen rajta minél több, gazdagabb feltét? Vagy elég csak a minimum, mert a kevesebb néha több? Jó a sütőben sütve, vagy mindenképpen kövön sült legyen? Rengeteg kérdés és rengeteg válaszadási lehetőség. Az biztos, hogy a feltéteket tekintve azért jobb a házilag készített pizza, mert akkor nem korlátoznak be egy étlap által kínált lehetőségek, hanem tényleg a saját ízlésednek megfelelően pakolhatsz a tésztára bármilyen feltétet. 

A tészta is sok esetben vita tárgya lehet, de a legegyszerűbb, ha egy igazi olasz recepttel dolgozunk, azzal nagyon nehéz mellélőni. Ebbe ugyanis igazán kevés összetevő kell, a titka inkább a tészta pihentetési idejében rejlik. A tésztába nem kell más, csupán víz, liszt, élesztő/kovász és egy kevés olívaolaj ízlés szerint.

Egy megbízható kemence

Manapság sokkal jobban szeretjük a gyors és praktikus megoldásokat. Ha választani lehet az épített kemence és egy készen kapható, modern változat között, akkor a legtöbbeknél az utóbbi felé billen a mérleg nyelve. Nem is csoda, hiszen nem jár a kert egy nagyobb szeletének feltúrásával és hosszas építési munkálatokkal, ráadásul egy letisztult stílusú terasz összképében sem kelt diszharmóniát. Az Alfa Forni kemencék remek iskolapéldái annak, hogyan lehet tökéletesíteni a régi technológiákat. 

Lenyűgözően kiszolgálják a lakossági igényeket, könnyen telepíthetőek, és a használatuk is pofonegyszerű. Akkor is jó szolgálatot tesznek, ha csak 1-2 pizzát szeretnél kisütni, de ha nagyobb társasággal van dolgod, akkor sem vall kudarcot. A kemence 10 perc alatt felmelegszik az optimális 500 fokos üzemi hőmérsékletre, amin egy pizzát 90 másodperc alatt készre lehet sütni. Gázüzemű és fafűtéses modelleket is fellelhetsz a kínálatban, így biztosan találsz olyan modellt, ami a Te igényeidet is teljes mértékig kielégíti. 

Jó minőségű pizzalapát

Ahhoz, hogy a tészták a lehető legkönnyebben és legbiztonságosabban kerüljenek a kemencébe, szükséged lesz egy jó minőségű pizzalapátra is. Az Alfa Forni ebből a hétköznapi eszközből is kihozta a maximumot. A lapát feje rácsos, így a tészta kevésbé tapad hozzá, könnyebben lecsúszik róla. A pizzalapát nyele bővíthető, így elkerülhető az, hogy a rövidebb vagy hosszabb karú felnőttek számára kényelmetlen legyen. Ez nagyon fontos, hiszen a kényelmetlen, nem megfelelő hosszúságú lapát a kemence magas üzemi hőfoka mellett könnyen balesetet válthat ki. A sütögetés során törekedjünk mindig a biztonságra, hogy az emlékek egy-egy jó pizzáról szóljanak, ne egy kalandról a sürgősségi ellátáson.

Te is szeretnél pizzát sütni a kertben, de még nincs meg minden eszközöd hozzá? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén és szerezz be mindent, amire szükséged lehet a következő alkalommal!

Keresés