Menü

Kemencetartozékok, amiket feltétlenül be kell szerezned

Kemencetartozékok, amiket feltétlenül be kell szerezned

Ez a bejegyzés azért született, hogy bemutassuk a kemencetartozékokat. A régi időkben a kemence használata a falvakban mindennapos volt. Itt sütötték a kenyeret, egyéb finomságokat és egyes helyeken, ahol közösségi kemence használat volt, ekörül gyűltek össze az asszonyok. 
Tulajdonképpen a közösségi élet mindig a kemence melege körül zajlott, ami nem is csoda, hiszen a hidegebb téli estéken kimondottan jó érzés lehetett köré gyűlni. Napjainkra ez a szokás elveszett, a kemence iránti rajongás azonban sokakban újjáéledt, és most ugyan egy más jelleggel, de újra reneszánszukat éli a kerti sütögetők ezen ága.
A használatához viszont elengedhetetlen néhány segédeszköz, így az alábbi bejegyzésben megnézzük, milyen kemencetartozékokat érdemes beszerezned, ha Te is szeretnél egy ilyen sütőalkalmatosságot a kertedbe.

Félhold alakú pizzavágó

A frissen megsült pizzát sok szempontból nehéz szépen felvágni. A még forró, olvadt sajt könnyen ráragad mindenre, és a feltéteket is magával rántja, ha nem vagy eléggé körültekintő. És akkor az alatta lévő ropogósra sült tésztaréteg sem könnyíti meg a dolgodat. Ellenben, ha gyors és precíz munkát szeretnél végezni, akkor nagy segítségedre lehet egy félhold alakú pizzavágó kés, aminek segítségével akár egy mozdulattal keresztül tudod vágni a pizzát anélkül, hogy a feltétek fele a késen maradna vagy egybe csúszna.

A pizzasütési eszközök közül talán az egyik leghasznosabb, hiszen segít neked abban, hogy a végeredmény ne csak ízletes legyen, hanem gusztusos is maradjon.

Maghőmérő

A kemencében nem csak tésztafélék sülhetnek. Pompás ízvilágot kap itt a tarja, de nagyon népszerű kemencés fogás a csülök is. Ahhoz viszont, hogy biztosan tudhasd, mikor lesz tényleg készen a hús, nem árt, ha maghőmérőt is alkalmazol. Ennek természetesen több változata is van, úgyhogy a választásnál mindenképpen vedd figyelembe, hogy a kemencébe a legpraktikusabb választás egy olyan maghőmérő, amit végig bent hagyhatsz az ételben. 

Ezek közül is kiemelkedő darab a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő, hiszen a segítségével egy applikáción keresztül olyan pontosan nyomon tudod követni a hús aktuális állapotát, amilyen hatékonyságot egyetlen másik eszközzel sem tudsz elérni. Ha sikerül egy állandó hőmérsékletet beállítanod a kemencében, akkor az applikáció még a sülési idő várható végét is megmondja neked és jelez, hogy mikor kell kivenni a fogást ahhoz, hogy ne legyen alulsütött vagy megégett a végeredmény. 

Helytakarékos kemencetartozék: az összecsukható pizzalapát

Amennyiben nem szeretnéd, hogy használaton kívül a pizzalapát túl sok helyet foglaljon és ide-oda kelljen pakolászni, akkor ezt az eszközt neked találták ki. Ez nem fog billegni, nagy robajjal eldőlni, amikor legkevésbé számítanál rá. További előnye még, hogy rozsdamentes acélból készült, ami miatt kimondottan higiénikus és roppant könnyen tisztítható is. 

Kemenceépítésen töröd a fejed, de még nem vagy biztos benne, hogy mire is lesz hozzá szükséged? Már megvan a kemence, csak néhány kiegészítőre lenne szükséged hozzá? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és találd meg a legszuperebb kemencetartozékokat!

Tartalomhoz tartozó címkék: grill eszközök kemence

Keresés