Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.

Menü

Kreatív ételek a parázson – Ízorgia a The Bastard szénacél wok használatával

Kreatív ételek a parázson – Ízorgia a The Bastard szénacél wok használatával

A grillezés már önmagában is egy kivételes élmény, de mi történik akkor, ha a megszokott rácsok helyett egy The Bastard szénacél wokot teszünk a parázsra? A grillezés és a wok egy nagyon izgalmas fúziója a főzésnek, ami kreatív lehetőséget kínál az ételek szabadtéri készítésére, megnyitva az ajtót a különleges ízek és textúrák világába. A következő cikkben bemutatunk néhány ételt, amit ilyen módon tudsz elkészíteni.

A wok előnyei

A The Bastard szénacél wok egy minőségi serpenyő, amit közvetlenül a hőforrás fölé helyezhetsz. Az alakja lehet lapos vagy mély, a lényeg, hogy lehetővé teszi a gyors és egyenletes hőelosztást, miközben megakadályozza az ételek parázsba esését. A grill wok legnagyobb előnyei közé tartoznak: 

  • Gyors és egyszerű főzés: a wokok gyorsan felmelegszenek és egyenletes hőelosztást biztosítanak, így az ételek sokkal rövidebb idő alatt tudnak puhára és ízletesre főni.
  • Egészségesebb opció: A grillen sütött ételek alapvetően kevesebb hozzáadott zsiradékot igényelnek, de a wok használatával tovább tudjuk fokozni ezt a pozitívumot. Ezekbe a serpenyőkbe ugyanis nem tapadnak le az ételek a kevergetés-rázogatás során.
  • Kreativitás és sokoldalúság: A grill wokban szinte bármilyen étel elkészíthető könnyűszerrel, legyen az zöldség, hús, hal vagy akár tészta.

Ízletes fogások a The Bastard szénacél wokban

  • Grillezett zöldségek

Vágj fel egy adag friss zöldséget, például paprikát, cukkinit, padlizsánt és gombát. Csepegtess rájuk kevés olívaolajat, szórd meg kedvenc fűszereiddel, majd forgasd össze a grill wokban. A gyorsan megsülő zöldségeknek ropogós textúrája lesz, és az olívaolajjal keveredve karakteres ízt kapnak.

  • Tenger gyümölcsei

Készíts egy tál friss rákot, kagylót vagy garnélát. Öntsd rájuk a saját készítésű fokhagymás citromos öntetet, majd tedd az egészet a grill wokba. A tenger gyümölcsei kifejezetten gyorsan megfőnek/megsülnek, így nagy odafigyeléssel kell készíteni őket, hogy véletlenül se maradjanak túl sokáig a hőforrás felett.

  • Grillezett tészta

Főzz meg előre egy adag tésztát, például spagettit vagy csőtésztát. A grill wokban hevíts fel kevés olajat, dobd bele a főtt tésztát és némi friss zöldséget. Ezután már csak egy kevés fűszeres szószra lesz szükséged, igény szerint egy kevés sült húsra. Ha ezeket hozzáadtad, alapos forgatás-kevergetés mellett süsd addig, míg az ízek összekeverednek és a tészta is alaposan megsül.

  • Marhás vagy csirkés wok

Vágj fel vékony csíkokra marhahúst vagy csirkemellet, majd grillezd meg egy kicsit előre. Ezután a grill wokban süsd össze néhány zöldséggel és szószokkal, míg a hús pikáns ízt nem kap, de a zöldségek még ropogósak maradnak.

  • Wokban sült gyümölcsök

A grill wok kiválóan alkalmas arra, hogy gyümölcsöket grillezz benne. Készíthetsz grillezett ananászt, szeletelt őszibarackot, amelyeket ízesíthetsz egy kevés mézzel vagy akár fahéjjal is. Tálaláskor pedig akár egy kis vaníliafagylalt is jól fog esni a nagy melegben. 

A wok tisztítása

A használat után ugyan a grillsütőt sokkal könnyebb tisztítani, de ettől függetlenül nem árt az eszközöket, edényeket körültekintően kezelni és tisztítani. A wok edényeket érdemes például a tisztítás után egy kis olajjal áttörölni, és úgy eltenni, hogy véletlenül se tudjon berozsdásodni.

Szeretnél Te is könnyű és finom ételeket készíteni gyorsan a grillen, de nincsenek hozzá megfelelő eszközeid? Keresd fel szaktanácsadóinkat a megadott elérhetőségeken és találjátok meg a legjobb kiegészítőket együtt!

Keresés