Menü

Kültéri‌ ‌fűtés‌ ‌a‌ ‌hűvös‌ ‌estékre‌

Kültéri‌ ‌fűtés‌ ‌a‌ ‌hűvös‌ ‌estékre‌ A tavasz közeledtével egyre jobban melegszenek a nappalok, azonban az esték továbbra is kissé hűvösek maradnak. Ilyen időben sokan elgondolkozunk, hogy bár a napközbeni hőmérséklet tökéletesen alkalmas arra, hogy egy kerti partit szervezzünk, azonban a késő délutáni hűvös már kevésbé megfelelő erre. Szerencsére a problémára létezik már tökéletes megoldás, ami nem más, mint a kültéri fűtés teraszmelegítők segítségével.

Kültéri fűtés teraszmelegítőkkel

 

A teraszmelegítők alkalmasak arra, hogy a külteret felfűtsük bizonyos hőmérsékletre, így a hűvös levegő nem fog meggátolni abban, hogy kellemesen töltsük az időt a teraszon. Egy ilyen kültéri berendezés képes a 10 fokos hőmérsékletet 17 fokra felmelegíteni a teraszmelegítő 5 méteres sugarában. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nagyjából 20-25 négyzetméteren élvezhetjük a kellemes időt. Ha ennél nagyobb területet szeretnénk felfűteni, akkor ajánlott több fűtőkészüléket beszerezni.

 

Mivel működnek a teraszmelegítők?

 

A teraszmelegítőkből lehet kapni elektromos és gázpalackkal működő készüléket is. Kültérre elméletileg mindkét fajta megfelelő, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy amennyiben zárt helyen használjuk, például egy minden oldalból lezárt teraszon, akkor kizárólag az elektromos változat jöhet szóba.

 

A gázpalackkal működő teraszmelegítők csak (legalább egy oldalból) nyitott területen használhatóak. Valószínűleg ez az egyik oka annak is, hogy ezek hatásfoka jóval nagyobb, mint az elektromos változatoké.

 

A fűtési idő nyilvánvalóan az energiaforrástól függ, ugyanis az elektromos árammal működő készülék egészen addig működik, míg áram alatt van, ezzel szemben a gázos csak addig nyújt meleget, míg a gázpalack ki nem fogy. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy új, hagyományos 11,5 kg-os PB-gázpalackkal nagyjából 10-12 órát tudunk fűteni, ha a teljesítmény maximumra van tekerve.

 

 

Mi alapján döntsünk a leendő teraszmelegítőnkről?

 

Amikor a kültéri fűtésen gondolkodunk, az első lépés az legyen, hogy gondoljuk végig, hol szeretnénk használni a készüléket. Ha zárt térben, akkor nyilvánvalóan csak az elektromos árammal működő kivitel jöhet szóba, minden más esetben a gázpalackos megoldás a jobb választás.

 

Bár az elektromos teraszmelegítő könnyebben kezelhetőnek tűnhet elsőre, hiszen csak a konnektorba kell bedugni, nincs szükség gázpalack cserére, de ezzel egy nagy kompromisszumot is meg kell kötnünk. Ugyanis jellemzően nincs konnektor a kertben, de még a teraszon is ritka, így az elektromos teraszmelegítő elhelyezése viszonylag kötött, hiszen csak oda tehetjük, ahova még tudunk húzni hosszabbítót. Ezzel szemben a gázos melegítőt jóformán bárhova elhelyezhetjük, mindössze arra kell figyelni, hogy gyúlékony anyag ne legyen a közelben.

 

A következő szempont általában a minőség és a külcsín. A kínálatunkban is megtalálható Italkero - Dolce Vita LightFire teraszmelegítő nem csupán egy egyszerű kültéri fűtőegység, hanem egy stílusos, modern vonalvezetésű, lámpával kombinálható darab.

 

A minőségét stabil rozsdamentes acélszerkezet biztosítja, valamint a működését a billenésgátló és az izolációs lángőrzés teszi biztonságossá.

 

Mint a fentiekből látható, a kültéri fűtés igen egyszerűen megoldható néhány teraszmelegítő beszerzésével. Ha te is szeretnél egy vagy több ilyen készülék büszke tulajdonosa lenni, és esetleg kérdéseid merültek fel a termékeinkkel kapcsolatban, keress minket elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: kert terasz teraszmelegítő

Keresés