Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.

Menü

Melyik a legjobb grillzöldség fűszerkeverék?

Melyik a legjobb grillzöldség fűszerkeverék?

A grillezésről a legtöbbeknek a kívül ropogós, belül omlós és tökéletes grillmintával ellátott steakek ugranak be elsőre, de nem csupán a húsokat és a különféle húskészítményeket lehet grillezni, hanem a természetesen zöldségeket is. Ám a zöldségekből sem csak köret készülhet a grillen a hús mellé, hiszen nagyon sok zöldség grillen készítve önálló főételként szintén megállja a helyét. Bár az így elkészített zöldségeknek önmagukban is jó ízük van, de ha valami különlegesebbre vágyunk, akkor célszerű fűszerezni a zöldségeket a sütögetés előtt. De melyik a legjobb grillzöldség fűszerkeverék? Erre kerestük a választ.

A legjobb grillzöldség fűszerkeverék

 

A válasz az, hogy erre igazából nincsen egzakt válasz, vagyis nem létezik egy mindenki számára megfelelő grillzöldség fűszerkeverék, hiszen mindenki ízlése egyedi, vagyis mindenkinek más az ízletes. Éppen ezért a kísérletezés a legjobb módszer arra, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes fűszerkeveréket.

 

Ehhez az egyik legjobb tipp, amit adhatunk, hogy az olyan fűszerekkel, amiket kicsit sem bírunk elviselni, teljesen felesleges próbálkozni, ellenben az olyanokkal, amiket a legtöbb ételben előnyben részesítünk, bátran kísérletezhetünk.

 

A grillezett zöldségekhez leginkább illő fűszerek között természetesen megtaláljuk a sót, a borsot és a fokhagymát, de e hármas kiegészítésére tökéletesen alkalmas zöldségek esetében a vöröshagyma, a bazsalikom, a tárkony, a kakukkfű és a rozmaring is. A kísérletezés során nem árt feljegyezni, hogy melyik fűszert milyen arányban használtuk, és ha változtatni szeretnénk rajta, akkor legközelebb tudni fogjuk, hogy miből mennyivel kellene többet tegyünk a leendő tökéletes grillzöldség fűszerkeverékünkhöz.

 

 

A hús pácleve is tökéletes lehet

 

Jellemzően a húsokat sem pusztán sózva és borsozva sütjük, hanem rendszerint napokig hagyjuk érlelődni valamilyen olajos pácban, hogy a lehető legízletesebb fogásokat tálalhassuk a grillezés után. Ezt a pácot felhasználhatjuk a zöldségekhez is, vagyis miután kiszedtük a húst a fűszerezett olajból, forgassuk meg a visszamaradt páclében a grillezendő zöldségeket, és úgy tegyük a grillre.

 

Viszont, ha ilyet csinálunk, lehetőleg ne a rácsra pakoljuk az olajos lében megforgatott zöldségeket, hanem tegyünk alájuk egy sütőlapot, ami felfogja az olajat, vagyis az nem fog a faszénre csepegni, tehát így elkerülhetjük a balesetveszélyes fellángolásokat.

 

Bolti grillzöldség fűszerkeverék

 

Ha nem vagyunk nagyon kísérletező kedvünkben, akkor érdemes lehet megpróbálkozni a boltok polcain fellelhető grillzöldség fűszerkeverékekkel is. Viszont mielőtt egy ilyet a kosarunkba teszünk, bizonyosodjunk meg arról, hogy a választott fűszerkeverék nem tartalmaz feleslegesen hozzáadott adalékanyagokat.

 

Persze, ha konkrétan grillzöldség fűszerkeveréket keresünk, akkor rá fogunk jönni, hogy a kínálat nem túl nagy, de ha nem ragadunk le a címkéknél, hanem az összetevőkre koncentrálunk, akkor rájöhetünk, hogy az eredetileg disznóhúshoz ajánlott fűszerkeverék tökéletes lehet a grillezett zöldségekhez is.

 

Amennyiben te is olyan kész grillzöldség fűszerkeveréket keresel, amely nem tartalmaz mindenféle hozzáadott adalékanyagot, nézz szét webáruházunkban, illetve ha kérdésed van, vagy segítségre lenne szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Keresés