Menü

Miért menjen az öntöttvas edény a kemencébe?

Miért menjen az öntöttvas edény a kemencébe?

Mikor a kerti kemencét tervezgetjük, általában már azt is el szoktuk képzelni, hogy vajon milyen ételeket fogunk benne elkészíteni. Ilyenkor viszont sajnos a legtöbben leragadnak a klasszikus tésztaféléknél, pedig azért egy kemence ennél sokkal többre hivatott. Számos húsételt is el lehet benne készíteni, és itt már láthatjuk is, hogy nem csak a kövön sült dolgoknak adja meg a kerti sütögetés a maga hamisítatlan ízvilágát. Az öntöttvas edények kemencében és grillsütőben is egyaránt megállják a helyüket.
A következő cikkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy mi sülhet ki belőle, ha ezeket az edényeket kemencében használjuk.

Milyen tulajdonságai vannak az öntöttvasnak?

Az öntöttvas eszközök reneszánszukat élik, egyre többen fedezik fel újra ezeket a remek alapanyagból készült eszközöket. Persze a használatukat meg kell szokni, vannak alapszabályok, amiket be kell tartani, de ha ez sikerül, akkor egy életen át hű társaink lesznek az öntöttvas eszközök. Nem szabad őket mosogatógépbe tenni, és minden használat után ki kell őket olajozni, hogy ne rozsdásodjanak be. 

De nagy valószínűséggel nem fogod tehernek érezni, hiszen cserébe egy remek és tartós, tapadásmentes edényt kaptál, amiben szinte bármit elkészíthetsz a kertben. Az öntöttvas legjobb tulajdonsága, hogy egyenletesen melegszik át, majd remekül tartja a hőt. Amennyiben az edényhez fedő is tartozik, akkor sokkal hamarabb készre sülnek benne az ételek.

OFYR Cast Iron Casserole Set

Az OFYR többnyire a saját kerti sütögetőihez készíti a kiegészítőket, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag azokhoz lennének használhatóak. A Cast Iron Casserole Set egy 21 cm-es és egy 26 cm-es öntöttvas edényt tartalmaz a hozzájuk tartozó fedőkkel. A casserole eredeti jelentése vasedény, utalva ezzel az ételek korábbi főzési módjára. Ezekkel az edényekkel felvértezve olyan remek egytálételeket tudsz hagyományos módon elkészíteni, mint az amerikai sajtos makaróni, a görög muszaka, az olasz lasagne vagy a nálunk is méltán népszerű rakott karfiol. 

Öntöttvas wok

A wok adottságainak köszönhetően zsiradék nélkül könnyedén megsüthető benne szinte bármilyen fogás. Az öntöttvas egyenletes átmelegedésének és a remek hőtartó képességének köszönhetően nem égnek le benne az ételek. A zöldségek, húsok és halételek egészséges verzióihoz kiváló választás, a kemence pedig ad neki egy olyan pluszt, ami ellenállhatatlanná teszi őket.

Szuper öntöttvas edény kemencébe: bordasütő őzgerinc forma

A Broil King bordasütő őzgerinc forma az öntöttvas edények minden pozitív vonását magán hordozza egy kis plusz csavart is hozzáadva. Az edény fedelének köszönhetően sokkal jobban tartja a hőt, és gyorsabban készre sülnek a benne lévő ételek. Természetesen nem csupán borda elkészítésére alkalmas, de az aljában elhelyezett rácsnak köszönhetően a kisülő zsírok vagy a zöldségekről lecsöpögő pácok nem áztatják el a fogásokat, mégsem vesznek kárba.

Épül a kemence a hátsó kertben, és már keresed a hozzá való kiegészítőket? Te is szívesen kipróbálnád, mit lehet kisütni az öntöttvas edényekben a kemencében? Nézz körül webáruházunk kínálatában, és válogass a jobbnál jobb kiegészítők között.

Tartalomhoz tartozó címkék: kemence ofyr öntöttvas wok

Keresés