Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.

Menü

Milyen grillkesztyűt érdemes használni?

Milyen grillkesztyűt érdemes használni?

Gyakran elkövetett hiba a kezdők körében, hogy azt gondolják, a grillkesztyű csupán egy felesleges kiegészítő, valamiféle “úri huncutság”. Valójában azonban a gyakorlatlan szakácsoktól kezdve a szakavatott, 50 fős társaságok számára is bátran sütögetőkig bárkinek jól jöhet egy kesztyű, ami megvédi a sérülésektől és könnyíti a munkáját.
De nem mindegy, hogy milyenre is esik a választásod. A következő cikkben segítünk neked, hogy biztosan a céljaidnak és a felhasználási szokásaidnak megfelelő alapanyagú kesztyűt sikerüljön beszerezned. 

Szövet

Ez az anyag kifejezetten rugalmas, de sajnos a hőtűrő képessége eléggé alacsony. Éppen emiatt a forró eszközök mozgatására nem minden esetben lesz alkalmas, de jó szolgálatot tehet a zöldségek hámozásánál, vagy a halfélék eltávolításánál a rácsról vagy a nyársról.

Más a helyzet azonban, ha a szövetkesztyű valamilyen speciális anyagból készült (pl.: kevlár, aramid, nomex), ezek ugyanis már tökéletesen alkalmasak arra is, hogy a forró, grillezéshez használt eszközöket, rönköket mozgasd bennük, ráadásul a szennyeződéseket is könnyűszerrel el tudod távolítani, gépben moshatóak.

Szintetikus kesztyűk

Ezek a darabok többnyire valamilyen gumiból vagy szilikonból készülnek. Fő rendeltetési céljuk az élelmiszerek mozgatása. Elsőre kicsit furcsának hathat, hogy kesztyűben forgasd a húsokat, de ha belegondolsz, sokkal esztétikusabb végeredményt kaphatsz, ha egy nagyobb darab egyben füstölt barbeque megsült kérgét nem sérted fel a csipesszel vagy hústűkkel, hanem egy kesztyűben könnyedén átfordítod csak. Hasonló a helyzet a mázak esetében is, lényegesen kisebb a lehetősége az elkenődésnek egy kesztyűben, mintha csipesszel dolgoznál. Tisztítása igazán egyszerű, szappanos vízzel a legtöbb szennyeződés eltávolítható róla.

Szilikon

A szintetikus kesztyűkön belül mindenképpen érdemes kiemelni a szilikon alapanyagúakat is. Ezek szintén az élelmiszerek mozgatására hivatottak, és tulajdonképpen mindenhez tapadnak, amihez érnek, legyen szó akár hideg vagy forró dolgokról. A belsejében található szövetborításnak köszönhetően remekül megvédi a kezedet a hőtől, és nagyon kényelmessé is válik ezáltal.

Fontos odafigyelni arra, hogy a kesztyű alapanyagául szolgáló szilikon élelmiszeripari felhasználásra alkalmas legyen, valamint hogy BPA-mentes besorolással is rendelkezzen. Ezzel ugyanis elkerülheted, hogy olyan vegyi anyagok kerüljenek az ételeitekbe, amik akár egészségkárosító hatásúak is lehetnek.

Bőr grillkesztyűk

A bőr hővédelemnek és a belső puha bélésnek köszönhetően a Broil King grillkesztyűje is kiválóan alkalmas a forró edények és tepsik ide-oda mozgatására. Ezek a kesztyűk hosszú távon sem válnak kényelmetlen vagy kellemetlen viseletté, de amiatt, hogy a kézre nem illeszkednek tökéletesen, valamelyest ront a kézügyességen. A legtöbb mesterszakács eszköztárában is megtalálható, mivel kiválóan véd a hővel szemben, de sokkal komfortosabb viselet, mint a szintetikus alapanyagú társai. Hátránya viszont, hogy az élelmiszerek kezelésére nem alkalmas, mert a zsíros, olajos szennyeződések az anyagból nem, vagy csak nagyon nehezen eltávolíthatóak.

Te is szeretnéd mesteri szinten űzni a grillezés művészetét, és már csak egy kesztyű hiányzik a teljességhez? Válogass a weboldalunkon található kínálatból, ha pedig segítségre lenne szükséged, kérdéseiddel keresd szaktanácsadóinkat a megadott elérhetőségek egyikén!

Keresés