Menü

Mit érdemes tudni a kerti gázgrill használata kapcsán?

Mit érdemes tudni a kerti gázgrill használata kapcsán?

A kerti gázgrill használata nagyon sok mindent le tud egyszerűsíteni. Azok számára, akik kezdőként vágnak neki a grillezés művészetének, nagyon sok segítséget tud nyújtani, ha egy olyan eszközzel veselkednek neki a számtalan elsajátítandó trükknek és műveletnek, ami jó pár folyamatot könnyebbé tesz.
Ha Te is most tervezel grillt választani a nyári szezonra, a következő cikkben adunk néhány szempontot, hogy mi alapján érdemes kiválasztani a tökéletes modellt, ami hosszú éveken keresztül tud majd segítségedre lenni a vendégek megörvendeztetésében.

Mire figyeljünk kezdő grillszakácsként?

Amikor az ember az első kerti sütögetőjét kiválasztja, igen körültekintően kell eljárnia, hogy biztosan olyan típust válasszon, amiben örömét tudja lelni, de azért kellő mértékű kihívást is tartogat a számára.

Ha azért szeretnél kerti sütögetőt, mert az amerikai filmekben nagyon megtetszettek a grillpartik, akkor jobb, ha tudod, hogy hosszú út vezet addig a szintig, hogy minden zökkenőmentesen menjen egy-egy ilyen rendezvényen. Akkor sem árt azonban némi konyhai rutin, ha csak egy olyan sütögetőt keresel, ami összehozza a családot, barátokat, és jó hangulatú étkezéseket szeretnél vele varázsolni. 

A legfontosabb azonban, hogy azt tudd meghatározni, hogy főként milyen ételeket szeretnél majd készíteni a sütögető segítségével. Ha leginkább pizzákat és tésztaféléket szerettek fogyasztani, akkor egy modern kemence lehet a legjobb választás, ami a megfelelő kiegészítők mellett akár grill funkciókat is el tud látni. Ha főként hamburgereket, kolbászokat és egyéb apró húsokat akarsz készíteni, akkor olyan eszközt érdemes választani, ami leginkább hirtelen sütésre alkalmas. Abban az esetben pedig, ha nagyobb húsdarabokat, például szaftos oldalast vagy steaket szeretnél készíteni lassan sütve, a smokerek, füstölők lesznek a Te favoritjaid.

A kerti gázgrill használata: a begyújtás

A kezdőknek hatalmas nehézségeket tud okozni a grillsütő begyújtása. Egy hagyományos grillsütőnél a szén beizzítása sok odafigyelést is igényelhet, ami kezdőként akár igen bosszantónak is tűnhet, és ha sok a sikertelenség, akkor az akár feladáshoz is vezethet. Egy biztos, ebben a helyzetben érdemes inkább egy megfelelő kiegészítőt, a Looftlighter grillgyújtót alkalmazni, mint a folyékony grillgyújtó folyadékokkal próbálkozni. Azok ugyanis a legtöbb esetben negatívan tudják befolyásolni a készülő ételek ízét. Ezenfelül pedig nem szabad megfeledkezni a bennük lévő karcinogénekről sem, amik nemcsak az ízeket befolyásolják negatívan, hanem az egészséget is nagyban károsítják.

Egy gázgrillel azonban sokkal egyszerűbb a helyzet. Ezek a modellek ugyanis gombnyomással elindíthatóak, nem kell hosszadalmas begyújtási folyamaton végigmenni velük.

Kiegészítők a grillezéshez

Természetesen ha már kerti sütögetésről van szó, nem szabad elmenni említés nélkül a kiegészítők mellett sem. Ezek az eszközök lehetővé teszik azt, hogy a grillsütőt olyan sokszínűen tudd használni, mintha az egész konyhát kivitted volna a szabad ég alá. A kiegészítők másik típusai pedig meg tudják könnyíteni a grillezési folyamatokat vagy éppen a tisztítási műveleteket.

Te is tervezed, hogy a nyári grillszezonra beszerzel magadnak egy grillsütőt, de még nem találtad meg azt a típust, ami mellett magabiztosan le tudod tenni a voksodat? Tippekért és ajánlásokért keresd szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és találd meg a tökéletes kerti sütögetőt!

Keresés