Menü

Modern kemencék - nem csak pizzasütésre

Modern kemencék - nem csak pizzasütésre

Azt, hogy a kemencék nem csak pizzasütésre használhatók, már nagyanyáink számára is teljes mértékig nyilvánvaló volt, hiszen számos ételtípust elkészítettek ezekben a remek szerkezetekben. 
Ez nem ennyire nyilvánvaló ez már mindenkinek a modern kemencék esetében. Vajon ezekben is olyan könnyen elkészíthető egy csülök, egy cipó, vagy éppen egy grill étel, mint a hagyományos épített elődökben? Természetesen igen, de ismerni kell ennek is a módjait és a hozzá szükséges eszközöket. 

Milyen előnyei vannak a modern kemencéknek?

Annak, akinek még nincs kemencéje a kertben, megfordulhat a fejében a kérdés, vajon egy hagyományos típusú épített változatot lenne érdemes felállítania, vagy elég lesz egy modern pizzasütő kemence is?

A legtöbb esetben pedig az utóbbi a jó választás. Hiszen ezek a kemencék is el tudják látni ugyan azokat a funkciókat, amiket az épített modellek, de a beszerelésben és a beüzemelésben hatalmas különbségek vannak, hogy a takarékosságról már ne is beszéljünk.

Hogyan működnek a modern kemencék?

Az újabb típusú kemencék használata pofonegyszerű. Az első használat előtt például nem kell bonyolult építési munkálatokon átesni, vagy szakemberek után kutatni az internet legeldugottabb bugyraiban is. Elég csupán kiszedni a kemencét a csomagolásából, egyenes felületre helyezni, majd a talpakkal kiszintezni, beszerelni a kéményt, és már indulhat is a sütögetés. 

Ezeknek a modelleknek - az elődökkel ellentétben - már nincs szüksége fél napon át tartó felügyelt felfűtésre ahhoz, hogy megsüthessük benne a kívánt fogásokat. Az Alfa Forni kemencéi például 10 perc alatt képesek arra, hogy 0°C-ról 500°C-ra felmelegedjenek, ami lehetővé teszi azt, hogy mindössze 90 másodperc leforgása alatt egy tökéletes pizza elkészülhessen benne. 

Ezzel nem kevés időt és energiát is meg tudunk spórolni, hiszen sokkal kevesebb tüzelőanyagra van szükség ahhoz, hogy felmelegedjen a szerkezet. Ezenfelül azt a bűntudatot sem fogjuk érezni, amikor az étel elkészülte után még órákig használható lenne a kemence, de mi nem szeretnénk egy heti adagot előre megsütni.

Kemencék - nem csak pizzasütésre

Ugyan a legtöbben manapság a kemencéket pizzasütés miatt veszik, mégis felmerül a kérdés: Mi van, ha ráunnak a pizzára? Nem kell ekkor sem félretenni egy ponyva alá a kemencét és megfeledkezni róla, hogy létezik, hiszen ezenkívül még számos étel elkészíthető benne, csupán a megfelelő kiegészítőket kell hozzá megtalálni.

Ha van olyan tálad, ami alkalmas arra, hogy kemencés ételeket készíts benne, akkor máris alkalmad nyílik rá, hogy akár húsételeket (például csülköt, tarját, káposztát) készíthess, de nem szabad megfeledkezni az olyan klasszikusokról sem, mint a kenyér, a pogácsa vagy egyéb pékáruk. 

Az Alfa Forni BBQ 500 szett segítségével pedig olyan funkciókkal láthatod el a kemencédet, amikről azt hihetted eddig, hogy csak a grillsütődben lehetséges. Segítségével olyan lesz, mintha grillrácsokon sütnéd meg a húsokat és zöldségeket, a zsírgyűjtő tálcájának köszönhetően pedig attól sem kell tartanod, hogy menthetetlenül foltos lesz a kemence belseje.

Te is válogatsz a kemencék között, és keresed a tökéletes modellt? A Grillplaza.hu szaktanácsadói örömmel válaszolnak az erre irányuló kérdéseidre a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy biztosan jó döntést tudj hozni.

Keresés