Menü

Modern sütők a kertbe: az Alfa Forni kemencék

Modern sütők a kertbe: az Alfa Forni kemencék

Ebben a bejegyzésben az Alfa Forni kemencék bemutatása kap központi szerepet. Vannak napok, amikor az univerzum próbára tesz minket. Mesét olvasunk a gyereknek, amiben ott a hamuban sült pogácsa, a kemencés cipó, aztán bekapcsoljuk a tévét és eszik benne a jobbnál jobb pizzákat és egytálételeket. Ilyenkor bágyadtan kinézünk az ablakon és fixírozni tudjuk a kertet, vajon hol lenne jó helyen egy kemence?
Ha veled is előfordult már ilyen, akkor biztosan vissza-visszatér a gondolat, hogy neked bizony szükséged van egy kemencére. Ha még csak most vágnál bele az építésbe vagy a tervezgetésbe, akkor nem szabad elmenni az Alfa Forni kemencék mellett, amik az ágazat legmodernebb képviselői, könnyen telepíthetőek és szemtelenül könnyen használhatóak.

Mi a baj az épített kemencékkel?

Tulajdonképpen technikai szempontból semmi. Zseniálisan finom tésztákat lehet bennük készíteni, bámulatos textúrát kapnak a benne készült ételek. Csak a kivitelezés szempontjából tűnnek sokkal körülményesebbnek. Sokan alapvetően azért nem is állnak neki a kemence telepítésének, mert az alapozás, az építkezés nagy felfordulást csinál a kertben. Ezenfelül a kialakítása sem egyszerű.

Persze sokféle kinézetet lehet kölcsönözni az épített kemencéknek is, de összességében elmondható, hogy a modern stílusú kertek összképébe már nehezen lehet ezeket beilleszteni.

Az Alfa Forni kemencék

Amikor a hangulatos és szép, épített téglakemence sehogy sem illik az összképbe, sokan le is mondanak a kerti pizzasütés gondolatáról. Pedig van élet ezen túl is. Az Alfa Forni kemencék kifejezetten modern és kellemes színfoltjai a kültéri kemencék széles kínálatának. 

Külső megjelenésüket tekintve gyönyörű rozsdamentes acél kupolára emlékeztetnek. A kialakítás nem csupán design szempontból volt fontos, hanem az ideális égési feltételeknek is kedvez. Ez a forma ugyanis lehetővé teszi, hogy kevesebb fa elhasználásával is ugyanolyan jól átsüljenek a benne készülő ételek. 

A sütőfelület 3 cm vastag tűzálló tégla, ami közvetlenül adja át a hőt a rajta lévő fogásoknak. A kerámiaszigetelés egyrészt lehetővé teszi, hogy a benti hőmérséklet állandó lehessen, másrészt segít abban, hogy a külső részek ne hevüljenek át túlságosan, így ne legyen elviselhetetlen a hőség a kemence közvetlen közelében sem. 

A kapacitásuk tekintetében is igen széles a felhozatal, hiszen a One hordozható kemence egy pizzát már 90 másodperc alatt készre süt, míg a 4 Pizze modellben egyszerre akár 4 pizzát is el tudsz készíteni. Jól látható tehát, hogy egy nagyobb társaságot is minden gond nélkül ki tudsz szolgálni ezeknek a kemencéknek a segítségével.

Kiegészítők az Alfa Forni kemencékhez

A gyártó nem feledkezett meg azokról sem, akik szeretnek minden helyzetre felkészülni. Kapható az Alfa Forni kemencékhez pizzalapát, BBQ kiegészítő szett, de akár kerekes talpazat is több méretben. Amennyiben hosszú kihagyásokkal fogod csak használni a kemencét, érdemes elgondolkozni egy takaróponyván is, hogy a por és az időjárás minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak neked a későbbi használatok során.

Úgy érzed, eljött az idő, hogy elkezdj pizzát sütni, de még nem vagy benne biztos, hogy pontosan milyen modell lenne hozzá a jó választás? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy igazán jó döntést hozhass, és mihamarabb érezhesd a kemencében piruló tészták illatát.

Keresés