Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

recept

recept

2021. 10. 25. 10:00:00

Kis túlzással elmondható, hogy a tökéletes olasz pizzát mindenki szereti. A feltétek változatossága miatt, szinte bármilyen étrendet is követsz, biztosan tudsz mondani legalább egyfajta pizzát, amiért rajongsz. 
Ez a tésztaféle Olaszországból, azon belül is Nápolyból indult világhódító útjára. A tészta vékony, a széle ropogós, a feltétek és a pizzaszósz pedig teljes harmóniában vannak. Ilyen egy hagyományos pizza. A következő cikkben pedig neked is adunk néhány tippet, hogyan is tudsz majd tökéletes olasz pizzát sütni otthon.

2021. 07. 19. 10:00:00
A marha klasszikusan az az állat, aminek minden része jó valamire, semmi sem vész kárba. A bőréből bútort, ruhát, ékszereket készítenek. A csontját elkészíthetik kutyáknak jutalomfalatnak, de dísztárgyként, vagy akár gombként és ékszerként is visszaköszönhet. De lássuk be, szakácsként a marha legjobb részei mégiscsak a húsos részek. Azokból lehet igazán ízletes ételt tenni az asztalra, de nem mindegy, hogy melyiket hogyan készítjük el.
Erre szolgál, most ez az útmutató, hogy biztosan ne fogjunk mellé a sütési módokkal.
Első körben viszont le kell, hogy szögezzük, hogy nem minden fajta marha húsa alkalmas arra, hogy finom étel legyen belőle. Tehát a szomszéd faluban lévő tehenészet kiöregedő tehenei nem a legjobbak steak alapanyagnak, de a következő fajták első osztályú húst adnak: hereford, limousin, charolais. A legkedveltebbek egyike az angus, és a marhahúsok koronázatlan királyát pedig a japán eredetű wagyu vagy kobe marhák adják. És most lássuk a marha részeit:
2021. 05. 17. 10:00:00

A grillezések alkalmával hajlamosak vagyunk csak a főételek elkészítésére koncentrálni, pedig sokkal több lehetőség rejlik ezekben a kerti tűzhelyekben, mint azt elsőre gondolnánk. Ha igazi grillmágus szeretnél lenni, aki még a desszertet is a rácsokon készíti, akkor olvass tovább, és kapsz három, kerámiagrilleken is elkészíthető édességet, amivel lenyűgözheted a társaságot, mikor legközelebb előkerül a kötényed.

2021. 05. 03. 10:00:00

Közeleg a nyár, de a hőmérséklet egy-egy napon már most is olyan, hogy megengedhetünk magunknak egy étkezést a szabadban. Sokan vannak, akik bevált recept alapján dolgoznak, de szép számmal akadnak kísérletező kedvűek, és olyanok is, akik még a kerti sütögetésben kezdőként keresgélnek grillpác receptek után. Nekik mutatunk néhány kipróbált összeállítást, amivel garantáltan elvarázsolhatják a vendégeiket.

2021. 04. 11. 10:00:00

A kerek grillrácsok többnyire a kis méretű kerti sütők védjegyei. Ezek helykihasználás szempontjából kimondottan praktikusak, de sajnos ez a sütőfelület méreteit és a süthető ételek mennyiségét tekintve is időnként kompromisszumokat kíván. Persze vannak technikák, amik segítségedre lehetnek abban, hogy véghez vigyél egy szinte lehetetlen küldetést. A csirke sütésének például - ha nem feltétel, hogy mindenképpen egyben kell maradnia - a kiterítés a legjobb módja. Lássuk ennek a menetét!

2021. 01. 25. 10:00:00

A vas serpenyő nem a modern kor találmánya, hiszen mostanában inkább a teflonbevonatos és a kerámiaserpenyők számítanak igazán divatosnak. Ugyanakkor egyre inkább észrevehető a tendencia, miszerint egyre többen térnek vissza a hagyományos, már bevált eszközökhöz, mint amilyen a vas serpenyő is. De vajon tényleg megéri vas serpenyőt használni? Ennek jártunk utána.

2021. 01. 18. 10:00:00

Ebben a bejegyzésben bemutatásra kerül az egyik pizzasütő szett (cikkszám: 69816) a kínálatunkból. A pizza ugyanis az egyik legnépszerűbb étel a világon, ami nem is csoda annak fényében, hogy nagyon finom, és annyira egyszerű elkészíteni, hogy bárkinek sikerülhet a saját szájíze szerint összedobni egyet. Vannak azonban az igazán nagy pizzafanatikusok, akik szerint a sütőben sült pizza nem az igazi, hanem csak a kövön sütött változat adja vissza azt az ízvilágot, amitől egy pizza valóban autentikus lesz.
Bár kemencéje nem mindenkinek van otthon, hogy igazi olasz pizzát készítsen, de a grillsütő megléte már jóval esélyesebb, ami szintén bevethető a pizza sütéséhez. Ahhoz pedig, hogy hamisítatlan ízvilágban legyen részünk, érdemes szert tenni egy pizzasütő szettre is.

2021. 01. 04. 10:00:00

Talán nem okoz túl nagy meglepetést, hogy az oldalas grillezésére igen sokan keresnek rá az interneten, hiszen aki már evett grillezett oldalast valahol, az bizonyára otthon is szeretné az asztalra varázsolni ezt a fenséges fogást. De a kezdeti lelkesedést gyakran felváltja a bizonytalanság, hogy vajon az otthoni próbálkozás nem lesz-e túl nagy csalódás. Ha betartjuk a szabályokat, melyek az oldalas grillezésére vonatkoznak, akkor garantáltan sikerélménnyel és egy isteni fogással leszünk gazdagabbak.

2020. 12. 28. 10:00:00

Nagyon nehéz akár országon belül is olyan helyet találni, ahol igazán ízletes steaket tudnak elénk varázsolni. Talán ez az egyik oka annak, hogy otthon nagyon kevesen próbálkoznak a steak sütésével, mivel nem látnak reális esélyt arra, hogy valóban finomra sikerüljön ez a fogás. Azonban ha ismerjük a steak sütésének a fortélyait, akkor semmi sem gátolhat meg abban, hogy egy valóban isteni steak kerüljön az asztalra.

2020. 12. 14. 10:00:00

Biztosan veled is megesett már, hogy beszereztél valami konyhai eszközt, hogy majd finomakat fogsz benne készíteni, de mégis sokáig hozzá sem nyúltál, hiszen nem tudtad eldönteni, hogy végül mit készíts benne. Sokan így vagyunk az öntöttvas edényekkel is, melyekben annyi minden készíthető, hogy éppen emiatt állunk neki. Ezért mi most szeretnénk adni néhány tippet arra vonatkozóan, hogy melyek a legjobb egytálételek, melyeket öntöttvas edényben elkészíthetünk.

Keresés