grill
A kerti kő grillező varázslata: milyen típust válasszunk?
A kerti kő grillező tulajdonképpen egy kézzel vagy szakember által készített kültéri grillsütő, aminek mind a szerkezete, mind pedig a külseje terméskőből, mészkőből, bazaltból vagy gránitból készült. Ezek a grillek ráadásul többfunkciósak, hiszen grillezésre, bográcsozásra, de még pizza- és kenyérsütésre is alkalmasak, függetlenül attól, hogy milyen formában vagy belső kialakítással készülnek. Ennek köszönhetően design- és főzőeszközök is egyben.
Sütéshez eszközök, amelyek új szintre emelik az ételkészítés élményét
Grilltippek: a tökéletes sütés művészete
A nyár egyik legnagyobb élménye, amikor a szabadban töltünk időt, esetleg ott sütünk vagy főzünk valami finomat. Akár családi eseményről, akár egy baráti összejövetelről van szó, a grillezés sosem csak abból áll, hogy húsokat pakolunk a rácsra, és teszünk hozzá valamilyen salátát és köretet. Ahhoz, hogy igazán ízletes, szaftos és tökéletesen átsült fogásokat készíthessünk, nem árt néhány szabályt betartani. A grilltippek kezdőknek és haladóknak is jól jöhetnek, hiszen ezek mind új szintre emelhetik a kerti főzéseket.
Modern sütés füst nélkül: a kültéri elektromos grill legfőbb előnyei
A grillezés évszázadok óta a közös étkezések, sütések, főzések, társasági események egyik kedvelt formája. Az elmúlt időszakban azonban még nagyobb teret nyertek a kültéri elektromos grillek, főleg azért, mert ezek nem járnak füsttel, akár még egy teraszon is használhatóak. Ezek a modellek amellett, hogy rendkívül praktikusak, környezetbarátabbak is, mint a faszenes változataik.
A tökéletes kertigrill-tűztér: praktikus tippek a megvalósításhoz
A kertigrill-tűztér egy olyan központi eleme a kültéri konyhának, amely az egész barbecue élményt képes meghatározni. Ez az a hely, ahol az izzó parázs, valamint a láng melegítik az ételeket, ezért kulcsfontosságú, hogy jól tervezzünk, és megfelelően kivitelezzünk. Érdemes tehát alaposan átgondolni, hogy milyen típusra vágyunk, hiszen létezik fatüzelésű, faszénnel üzemelő, gázos- és elektromos változat is egyaránt.
Az elektromos grillsütő: modern megoldás a grillezés szerelmeseinek
A grillezés régóta a baráti összejövetelek, családi események, nyári esték egyik meghatározó eleme. Az illatok, az ízek, a közös főzés élménye ugyanis pótolhatatlan emlékekkel látnak el bennünket, amelyek egy életen át elkísérnek minket. Persze nem mindenkinek van lehetősége kipróbálni a hagyományos faszenes vagy gázgrillt, főleg nem városi környezetben, lakótelepi lakások erkélyein. Itt jönnek képbe az elektromos grillsütők, amelyek modern és környezettudatos, nem utolsósorban praktikus megoldást kínálnak a problémára.
Hogyan grillezzünk? Ezekre figyeljünk, ha kültéren főzünk!
A nyári hónapok beköszöntével egyre többen mennek ki a szabadba, hogy élvezzék a jó időt, a baráti társaságot, a családi összejöveteleket, mindezt a grillezés segítségével. Ez ugyanis jóval több, mint egy egyszerű szabadban történő főzés – sokkal inkább egy rituálé, egy közösségi élmény, amely során nemcsak finom falatokat készítünk, hanem beszélgetünk, nevetünk vagy éppen játszunk. Ahhoz azonban, hogy mindez valóban élmény legyen, érdemes megtanulni, hogyan grillezzünk helyesen.
Az edényfogó, a grillezés hőse: miért nem hiányozhat egyetlen sütögetésről sem?
A grillezés a nyár egyik legnépszerűbb tevékenysége, ami nemcsak a finom falatokról szól, hanem a közösségi élményről is. Ahhoz viszont, hogy tényleg öröm legyen az ételkészítés, nem árt, ha van nálunk néhány megfelelő eszköz is. A húsok, a zöldségek, a grilltálcák, a faszén és a fűszerek mellett szükség lesz edényfogóra is. Sokan ugyanis hajlamosak megfeledkezni arról, hogy bizony ez a tevékenység hővel jár, tehát ez nemcsak a kényelmet segíti, hanem biztonságossá is teszi a főzést.
A tökéletes grillezés kezdete: ezért fontos a megfelelő begyújtás
A grillezés nem csak az ételek elkészítéséről szól. Ez már inkább egy élmény, egy közös családi vagy baráti program, ami összeköt bennünket más emberekkel. A sikeres grillezés alapja pedig a megfelelő begyújtás. Ez az első lépés fogja meghatározni az egész folyamatot, hiszen a hőforrás minősége, valamint a stabilitás jelentősen befolyásolja mind az ételek ízét, mind azok állagát. Ráadásul ha nem megfelelő a hőmérséklet, az meghosszabbíthatja még a sütési időt is.
Miért elengedhetetlen egy jó hőmérséklet-vezérlő grillezéshez?
A grillezés sokak számára nemcsak egy ételkészítési módszer, hanem sokkal inkább egy életérzés, amit barátokkal és családtagokkal élhetnek át. A jó hangulat és az ínycsiklandó fogások a folyamat legfontosabb részei, de hiába minden, ha nem elég jó az alapanyag. Egy jó hőmérséklet-vezérlőre minden sütés során szükség van, de emellett nem maradhat el a friss hús, zöldség, gyümölcs, köret sem. A legfontosabb tényezők egyike, amire viszont csak később jövünk rá, hogy nem mindegy, milyen hőmérsékleten készülnek el az egyes fogások.