grill
Grillezés plancha segítségével: modern technika, ízletes ételek
A grillezés világában mindenki keresi azokat a megoldásokat, amelyek praktikusak, illetve kiváló ízélményt garantálnak. Itt jön szóba a plancha is, amely egy sík felületű sütőlap, és amely teljesen más élményt ad, mint a klasszikus rácsos grillek. Az alábbi cikkünkben eláruljuk, hogy mi ez az eszköz, milyen előnyökkel szolgál a hobbi vagy a profi ételkészítők számára, emellett kiderül az is, hogy mire érdemes figyelni a választás során.
Steakvacsora: a tökéletes grillparti legfontosabb eleme
A steakvacsora nem csak arról szól, hogy jó minőségű húst tegyünk az asztalra. A legtöbb esetben ez már-már egy közösségi esemény, egy grillparti eleme, ahol az ízek, az illatok, a hangulat, valamint a megfelelő eszközök összeállnak egy tökéletes estévé. A jó hús, a helyes sütési technika, valamint a megfelelő kellékek együtt teszik teljessé az élményt, amit a közös étkezés ad.
Füstmentes tűzrakó: tiszta és élvezetes élményt nyújt
A kerti sütögetések jellegzetes hangulata bárkit képes visszarepíteni a gyerekkorunkba, a táborokba, ahol körbeültük a tüzet, és készült a szalonna meg a sok különféle finomság. A ropogó parázs látványa, a tűz melege, a közösen eltöltött idő az, amire mindig emlékezni fogunk. Azonban sajnos nem minden kertben, udvaron, erkélyen oldható meg az étel ilyen jellegű készítése. Erre nyújt remek megoldást a füstmentes tűzrakó, ahol a hangulat megvan, mégsem okozunk kellemetlenséget a szomszédok számára.
De vajon milyen típusai léteznek? Miben más, mint a klasszikus tűzrakók? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.
Sütéshez eszközök, amelyek új szintre emelik az ételkészítés élményét
Grilltippek: a tökéletes sütés művészete
A nyár egyik legnagyobb élménye, amikor a szabadban töltünk időt, esetleg ott sütünk vagy főzünk valami finomat. Akár családi eseményről, akár egy baráti összejövetelről van szó, a grillezés sosem csak abból áll, hogy húsokat pakolunk a rácsra, és teszünk hozzá valamilyen salátát és köretet. Ahhoz, hogy igazán ízletes, szaftos és tökéletesen átsült fogásokat készíthessünk, nem árt néhány szabályt betartani. A grilltippek kezdőknek és haladóknak is jól jöhetnek, hiszen ezek mind új szintre emelhetik a kerti főzéseket.
A tökéletes kertigrill-tűztér: praktikus tippek a megvalósításhoz
A kertigrill-tűztér egy olyan központi eleme a kültéri konyhának, amely az egész barbecue élményt képes meghatározni. Ez az a hely, ahol az izzó parázs, valamint a láng melegítik az ételeket, ezért kulcsfontosságú, hogy jól tervezzünk, és megfelelően kivitelezzünk. Érdemes tehát alaposan átgondolni, hogy milyen típusra vágyunk, hiszen létezik fatüzelésű, faszénnel üzemelő, gázos- és elektromos változat is egyaránt.
Az elektromos grillsütő: modern megoldás a grillezés szerelmeseinek
A grillezés régóta a baráti összejövetelek, családi események, nyári esték egyik meghatározó eleme. Az illatok, az ízek, a közös főzés élménye ugyanis pótolhatatlan emlékekkel látnak el bennünket, amelyek egy életen át elkísérnek minket. Persze nem mindenkinek van lehetősége kipróbálni a hagyományos faszenes vagy gázgrillt, főleg nem városi környezetben, lakótelepi lakások erkélyein. Itt jönnek képbe az elektromos grillsütők, amelyek modern és környezettudatos, nem utolsósorban praktikus megoldást kínálnak a problémára.
Hogyan grillezzünk? Ezekre figyeljünk, ha kültéren főzünk!
A nyári hónapok beköszöntével egyre többen mennek ki a szabadba, hogy élvezzék a jó időt, a baráti társaságot, a családi összejöveteleket, mindezt a grillezés segítségével. Ez ugyanis jóval több, mint egy egyszerű szabadban történő főzés – sokkal inkább egy rituálé, egy közösségi élmény, amely során nemcsak finom falatokat készítünk, hanem beszélgetünk, nevetünk vagy éppen játszunk. Ahhoz azonban, hogy mindez valóban élmény legyen, érdemes megtanulni, hogyan grillezzünk helyesen.
Az edényfogó, a grillezés hőse: miért nem hiányozhat egyetlen sütögetésről sem?
A grillezés a nyár egyik legnépszerűbb tevékenysége, ami nemcsak a finom falatokról szól, hanem a közösségi élményről is. Ahhoz viszont, hogy tényleg öröm legyen az ételkészítés, nem árt, ha van nálunk néhány megfelelő eszköz is. A húsok, a zöldségek, a grilltálcák, a faszén és a fűszerek mellett szükség lesz edényfogóra is. Sokan ugyanis hajlamosak megfeledkezni arról, hogy bizony ez a tevékenység hővel jár, tehát ez nemcsak a kényelmet segíti, hanem biztonságossá is teszi a főzést.
A tökéletes grillezés kezdete: ezért fontos a megfelelő begyújtás
A grillezés nem csak az ételek elkészítéséről szól. Ez már inkább egy élmény, egy közös családi vagy baráti program, ami összeköt bennünket más emberekkel. A sikeres grillezés alapja pedig a megfelelő begyújtás. Ez az első lépés fogja meghatározni az egész folyamatot, hiszen a hőforrás minősége, valamint a stabilitás jelentősen befolyásolja mind az ételek ízét, mind azok állagát. Ráadásul ha nem megfelelő a hőmérséklet, az meghosszabbíthatja még a sütési időt is.