Kamado Chef kerámia grillek

Kamado Chef kerámia grillek

A faszénnel működő kerámiagrillek nagyágyúja a Kamado, amely méltán nyerte el népszerűségét a világ számos pontján. Nálunk még épp csak kezdi megvetni a lábát, pedig előnyeiről hosszú listát lehetne összeállítani. Mit is tud a KAMADO CHEF?

A gázgrillekkel és a hagyományos faszén tüzelésű grillekkel szemben a Kamado közvetlen környezete szinte egyáltalán nem melegszik fel, akár az oldalukat is meg lehet fogni működés közben, annyira belülre koncentrálódik a hő. Ez nem csak a szakács szempontjából előnyös, de kevesebb faszénnel hosszabb és forróbb sütést is lehetővé tesz.

A kiváló hőtartás mellett az eloszlás egyenletességére is muszáj felhívni a figyelmet. A belső hőkeringés folyamatos, ezáltal nem alakulnak ki forróbb és hidegebb pontok, amik befolyásolnák a különböző helyre felhelyezett húsok sütési idejét. Ennek eredményeként a rácson lévő alapanyagok egyszerre készülnek el. A dolog hátulütője, hogy épp ezért lezárt állapotban a 2 zónás grillezés nem működik. BBQ sütésre viszont ideális.

A kerámia grillek hőskálája nagyon széles, és ezeket hosszú távon is képes megtartani, minimális faszén adagolásával. Az 50°C-tól a 400°C-g bármit beállíthatunk, ennek köszönhetőn a vele készíthető ételek száma szinte korlátlan.

Tartalomhoz tartozó címkék: grill