pizza

2025. 08. 18. 10:00:00

Így találd meg legjobb pizzakemencét otthonra!

A pizza nemcsak egy étel, hanem már maga a sütése is egy élmény. A házi készítésű étel szeretete mellett ott rejlik az olvasztott sajt látványa, a frissen sült tészta illata, valamint maga az egyedi ízvilág, hiszen mindenki máshogy szereti. Ehhez azonban nagy szükség van a legjobb pizzakemencére, amely képes elhozni az udvarba az autentikus hangulatot, amit nem csak Olaszországban szeretnénk átélni. A pizzák titka a hevített kövön, extrém magas hőfokon rejtőzik, tehát nem lesz elég hozzá egy átlagos sütő, igazi kemencében kell készíteni.

2025. 07. 14. 10:00:00

A nápolyi pizza receptje: a tökéletes egyszerűség művészete

A nápolyi pizza receptje nem titok, bárki elkészítheti, de csak az olaszok tudják igazán, hogyan kell. A nápolyi pizza nemcsak egy szimpla étel, hanem egy olasz kulináris örökség, egy szimbolikus kapcsolat a tradíciók, a tűz és a jó ízlés között. 
Az olasz városban, Nápolyban az utcán sétálva nehéz is ellenállni annak a füstös, friss és bazsalikomos illatnak, ami minden sarokban ott van, és csábítja az embert, hogy egyen egy isteni pizzát. De vajon, hogyan lett ebből a szerény, alig néhány alapanyagból készült ételből a világ egyik legismertebbje?

2025. 06. 30. 10:00:00

Kerti konyha kemencével: élmény, tradíció és modern életérzés egyben

A kerti konyha nemcsak praktikus megoldás az udvarban, hanem bizonyos életformák része is lehet. Manapság egyre többen vágynak a szabadba, vágynak arra, hogy odakint készíthessenek ételt. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mindenki grillezni akar, hanem inkább azt, hogy egy olyasfajta életérzést szeretnének megtapasztalni, ahol a természet közelsége, az otthonosság, valamint az együtt töltött idő is nagy szerepet kap. Ha pedig a választás egy szabadtéri kerti konyha kemencével, akkor ez nemcsak egy látványos és karakteres eleme lehet az udvarnak, hanem olyan lehetőségeket kínál, amit a szimpla grillek nem tudnak megadni.

2025. 05. 05. 10:00:00

Alfa Forni pizza: a pizzasütés mestersége

A házi pizzakészítés nemcsak egy gasztronómiai élmény, hanem egy életstílus is. Az Alfa Forni pizza segítségével az otthoni ételkészítés új szintre emelhető, lehetővé téve, hogy a családi és baráti összejövetelek középpontjába a saját készítésű, autentikus pizza kerüljön. De vajon pontosan mivel foglalkozik az Alfa Forni, milyen eszközökkel segíti a mindennapjainkat? Ebben a cikkben erre a kérdésre adjuk meg a választ.

2025. 04. 21. 10:00:00

Kemenceméretek: hogyan válasszunk igényeinkhez megfelelően?

A kemence évszázadok óta az egyik legkedveltebb konyhai és kültéri sütőeszköz, amely a hagyományos magyar gasztronómiában is kiemelt szerepet tölt be. Legyen szó ropogós héjú kenyérről, szaftos húsokról vagy illatos langallóról, a kemencében készült ételek íze páratlan és megismételhetetlen. Ahhoz azonban, hogy maximálisan kihasználhassuk ezt a különleges eszközt, elengedhetetlen a megfelelő kemenceméretek kiválasztása. 
A kérdés nemcsak esztétikai vagy helyigény szempontjából fontos, hanem funkcionális okokból is, hiszen a túl kicsi vagy a túl nagy változat megnehezítheti a sütést és a hőszabályozást.

2025. 04. 07. 10:00:00

A legnépszerűbb pizzafajták

A legtöbb ember imádja a pizzát, legszívesebben reggel, délben és este is azt fogyasztanák. Persze nem mindegy, hogy milyet. A mirelit pizzák közel sem adják azt az élményt, amit egy olasz ételtől várnánk. A pizzafajták között azonban számtalan változattal találkozhatunk, amelyek mind a tészta vastagságában, mind a feltétben különböznek egymástól. A legismertebb – nem meglepő módon – a nápolyi pizza, ami mára már a világörökség része, de sokan szeretik a New York-it vagy éppen a szicíliait.
Lássuk, hogy melyeket ismerjük a legjobban.

2025. 02. 24. 10:00:00

Elektromos pizzasütő kemence: valóban ez a jó választás?

A grillezés, pizzasütés kedvelt szabadidős tevékenység lett napjainkban, és azok is szeretnének hódolni ennek a hobbinak, akiknek nincs nagy kertjük. Éppen ezért egyre több helyen kapható elektromos pizzasütő kemence – de vajon tényleg ez a jó választás?
A fatüzelésű kemencék használata valódi, autentikus hangulatot teremt, az elkészült ételek is finomabbak, ízesebbek, mint az elektromos verziókban készült változatok. Márpedig egy pizzánál ez igen sokat számít!
Cikkünkben bemutatjuk a kétféle kemencetípus közti különbséget, és arra is kitérünk, miért jobb az elektromos pizzasütő kemence helyett fatüzelésű kemencét választani.

2025. 01. 27. 10:00:00

Melyik az igazi: a pizzasütő lap vagy a pizzakő?

Egy pizzasütő lap vagy pizzakő segítségével az igazihoz hasonló, ropogós aljú, olasz lepényeket készíthetünk otthon magunknak vagy a vendégeknek akár a konyhai sütőben vagy a grillen is. 
A világ egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb ételét sokan próbálták már meg otthoni körülmények között elkészíteni, de rendszerint kudarcot vallottak. Egy pizzasütő kemence nem olcsó mulatság, ráadásul a helyigénye is nagy, teraszt vagy kertet igényel. Azonban egy pizzasütő lap segítségével egy hagyományos háztartási tűzhelyben is bármikor könnyen elkészíthetjük az olasz konyha remekét. Tudd meg, hogyan működik, miért garantál tökéletes eredményt, tarts velünk!

2025. 01. 13. 10:00:00

Miért előnyös a kész kemence az épített verzióval szemben?

Manapság számos típusú és kivitelű kész kemence közül választhatunk, ha a szabadtéri ételkészítésnek ezt a módját választjuk, illetve mi magunk is építhetünk vagy szakemberekkel építtethetünk. 
Az utóbbi időben divat lett őseink szokását folytatva kemencében ételt készíteni, bár ezek a típusú tűzhelyek ma már általában nem az otthonok szerves részét képezik, hanem a teraszokra, kertekbe kerülnek. Ez persze nem szegi kedvét a hobbi szakácsoknak, sőt, ellenkezőleg! És a vendégek is örömmel vesznek részt jó időben a kerti partikon. Bejegyzésünkben szó lesz arról, hogy mi minden készülhet kemencében, illetve milyen kész kemencéket vásárolhatsz nálunk, tarts velünk!

2024. 11. 11. 10:00:00

Fantasztikus ropogós olasz pizzák a kemencéből

A változatos és mennyei olasz pizzáknak világszerte sok rajongója van, bárhol is járunk, hozzájuthatunk, ráadásul a klasszikus változatokon felül a helyi alapanyagoknak, ízlésnek megfelelően is elkészíthető. 
A legegyszerűbb és a leggyorsabb egy pizzériából megrendelni, így bízhatunk abban is, hogy tökéletesen ropogós aljú és szélű lesz, mégis sokan próbálkoznak vele otthon is, rendszerint nem kielégítő eredménnyel. Mi lehet az oka a sikertelenségnek, ha a legjobb alapanyagokból és az eredeti recept szerint készítjük el? Hogyan lehet házilag ropogós olasz pizzát sütni?