Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

2021. 10. 04. 10:00:00

Ebben a bejegyzésben az Alfa Forni kemencék bemutatása kap központi szerepet. Vannak napok, amikor az univerzum próbára tesz minket. Mesét olvasunk a gyereknek, amiben ott a hamuban sült pogácsa, a kemencés cipó, aztán bekapcsoljuk a tévét és eszik benne a jobbnál jobb pizzákat és egytálételeket. Ilyenkor bágyadtan kinézünk az ablakon és fixírozni tudjuk a kertet, vajon hol lenne jó helyen egy kemence?
Ha veled is előfordult már ilyen, akkor biztosan vissza-visszatér a gondolat, hogy neked bizony szükséged van egy kemencére. Ha még csak most vágnál bele az építésbe vagy a tervezgetésbe, akkor nem szabad elmenni az Alfa Forni kemencék mellett, amik az ágazat legmodernebb képviselői, könnyen telepíthetőek és szemtelenül könnyen használhatóak.

2021. 09. 30. 10:00:00

Akármilyen rétegtermékről is legyen szó, mára már biztosan találsz legalább 2-3 webáruházat, ami az adott érdeklődési körhöz tartozik. Márpedig, ha valamiből legalább két helyen tudsz vásárolni, egy idő után meglesz az a beszerzőhely, ami felé jobban húz a szíved. Nincs ez másképp a grillek és kerti berendezések tekintetében sem. A következő bejegyzésben leírjuk, mi az, amiben a Grillplaza kiemelkedően teljesít, mi az, ami miatt rendszeresen visszatérnek a vásárlóink.

2021. 09. 27. 10:00:00

A kerti sütögetőhely vagy konyha kialakításakor igyekszünk megteremteni egy egységes hangulatot is. Fontos, hogy a berendezések és kiegészítők is passzoljanak egymáshoz, és illeszkedjenek a környezetbe, hiszen főzni is könnyebb egy rendezett és szép helyen, mint az összevisszaságban. Az Ofyr wood storage remek harmóniát tud teremteni a már meglévő Ofyr tűzhelyeddel is, de önálló kerti bútorelemként is tökéletesen megállja a helyét.
Lássuk tehát, miben is tud neked és a kertednek pluszt nyújtani az Ofyr fatárolója!

2021. 09. 20. 10:00:00

A következő bejegyzésben körüljárjuk, hogy melyik ételhez milyen füstölő alapanyagot érdemes választani, és hogy miben tudnak segítségedre lenni a Kamado Joe füstölőfák.
A barbecue sütést az teszi igazán különlegessé, hogy a füst egyedi módon át tudja járni az elkészült fogások minden egyes sejtjét a lassú sütés során. Sokan tisztában vannak vele, hogy ezeknek az ételeknek az elkészítésénél a végeredményt nagyban befolyásolja a hőmérséklet, a sütési idő, a fűszerezés és az alapanyagok minősége is, de csak az igazán profik ügyelnek rá, hogy a füstölőfa is passzoljon a képbe. 

2021. 09. 13. 10:00:00

Megnézzük, hogy miben nyújt hatalmas segítséget a Meater BLOCK - vezeték nélküli maghőmérő. Szeretünk grillezni, szeretjük a jó húsokat. De bizonyára a legtöbbeknél idővel eljön az a pont, mikor - igen, szinte szentségtörés leírni - megunjuk a steaket. Mi jön ilyenkor? 
Mit szólnál egy omlós és zamatos bárányhoz? A következő bejegyzésben megmutatjuk, hogy hogyan lehet elkészíteni egy nagyon ízletes báránylapockát és hogy a tökéletességre törekedjünk, ne feledkezz meg a húshőmérőről sem! 


 

2021. 09. 06. 10:00:00

A következő bejegyzésben azt fogjuk részletezni, hogyan gyújts tüzet a Kettle Joe-ban, a Kamado Joe gömbgrilljében.
Sokunkban él a vágy, hogy valami igazán finomat tudjunk az asztalra tenni, mikor grillgyújtásra kerül a sor. A sütögetés során számtalan olyan hibát véthetünk, ami ugyan bagatellnek tűnik, mégis nagyban tudja befolyásolni az elkészült ételek ízét és minőségét. Ilyen például a tűz kérdése is, hiszen a faszenes grillek esetében sokkal inkább oda kell figyelni a tűz intenzitására, hogy biztosan minden a legnagyobb rendben menjen. Ennek a tökéletes technikája persze a sütő típusától is nagyban függ. 

2021. 08. 30. 10:00:00

Mikor a kerti kemencét tervezgetjük, általában már azt is el szoktuk képzelni, hogy vajon milyen ételeket fogunk benne elkészíteni. Ilyenkor viszont sajnos a legtöbben leragadnak a klasszikus tésztaféléknél, pedig azért egy kemence ennél sokkal többre hivatott. Számos húsételt is el lehet benne készíteni, és itt már láthatjuk is, hogy nem csak a kövön sült dolgoknak adja meg a kerti sütögetés a maga hamisítatlan ízvilágát. Az öntöttvas edények kemencében és grillsütőben is egyaránt megállják a helyüket.
A következő cikkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy mi sülhet ki belőle, ha ezeket az edényeket kemencében használjuk.

2021. 08. 23. 10:00:00

Ez a bejegyzés azért született, hogy bemutassuk a kemencetartozékokat. A régi időkben a kemence használata a falvakban mindennapos volt. Itt sütötték a kenyeret, egyéb finomságokat és egyes helyeken, ahol közösségi kemence használat volt, ekörül gyűltek össze az asszonyok. 
Tulajdonképpen a közösségi élet mindig a kemence melege körül zajlott, ami nem is csoda, hiszen a hidegebb téli estéken kimondottan jó érzés lehetett köré gyűlni. Napjainkra ez a szokás elveszett, a kemence iránti rajongás azonban sokakban újjáéledt, és most ugyan egy más jelleggel, de újra reneszánszukat éli a kerti sütögetők ezen ága.
A használatához viszont elengedhetetlen néhány segédeszköz, így az alábbi bejegyzésben megnézzük, milyen kemencetartozékokat érdemes beszerezned, ha Te is szeretnél egy ilyen sütőalkalmatosságot a kertedbe.

2021. 08. 16. 10:00:00
Ebben a cikkben megmutatjuk, a teraszra megvehető grillek választékát. A nyár végi és kora őszi délutánok kiváló alkalmat adnak arra, hogy kiüljünk a teraszra és élvezzük a nyár utolsó napsugarait, a kellemes levegőt és végignézzük, ahogy az első sárguló levelek lehullanak a fákról. Ilyenkor már nincs túl meleg ahhoz sem, hogy egy családi vagy baráti összejövetelt a szabad ég alatt tartsunk, de még pont jó az idő ahhoz, hogy éjszakába nyúlóan tudjunk beszélgetni a friss levegőn és akár a vacsoránkat is ott költsük el.
A következő cikkben tehát megnézzük, melyek azok a grillek, amik kis méretüknek köszönhetően bármelyik teraszon kényelmesen elférnek, és ennek köszönhetően egy nagyon hangulatos estet lehet velük csapni.
2021. 08. 09. 10:00:00

Amikor nekiállunk egy grill vagy barbecue fogás elkészítésének, tisztában kell lennünk vele, hogy a végeredményt rengeteg húzással el tudjuk szúrni. A rossz alapanyag-választástól kezdve a nem megfelelő sütésen át a rossz tálalásig bármi közbeszólhat, mégis az egyik legnagyobb rizikófaktort a fűszerezés adja. A házi készítésű fűszerkeverékeknek megvan ugyan a bája és biztosan csak olyan alapanyag kerül bele, amit kedvelsz, de ha csak egy összetevő is megborult, már vége a dalnak. A következő cikkben megnézzük, hogyan tudod megelőzni a problémákat a Peter Zeitler fűszerek segítségével.

Keresés