Hírek
Vannak, akiknek a könnyű kemencés ételek kapcsán az olaszok büszkesége, a pizza jut elsőként eszébe, míg mások a magyaros vonalnál maradva a töki pompost említik, a húsimádóknak pedig egy “könnyű” kis sült csülök lebeg a szeme előtt.
Bármelyik konyhának vagyunk is a kedvelői, biztosan van olyan étel, amely kemencében süthető. Így ha eddig halogattad egy kemence beszerzését vagy építését, itt az idő, hogy meglépd! És ha kétségeid abból erednek, hogy egy kemence kivitelezése nem kis munka, amely még a lépésről lépésre útmutatók mellett is némi szakértelmet kíván, ráadásul a felfűtése sok idő és energia, akkor jó hírünk van!
Az általunk forgalmazott olasz Alfa Forni kemencék kompaktak, kicsomagolás után használatra készek, ráadásul energiatakarékosak, és akár egy teraszon is üzemeltethetők. Tarts velünk és ismerd meg!
Sok kertesház-tulajdonos vágyik kültéri kemencére, amelyben változatos finomságokat, húsokat, halakat, pizzát és akár desszerteket is készíthet a családnak és a barátoknak.
Az épített kemencék kivitelezése szakértelmet kíván és sok időt vesz igénybe, nem beszélve arról, hogy a felfűtése idő- és energiaigényes, így leginkább csak a hétvégi és a ráérős napokon tudunk sort keríteni rá. Van azonban egy olyan alternatíva, amely a legkisebb teraszokon is használható, gyorsan beüzemelhető és energiatakarékos, így egy hétköznapi ebéd elkészítésére is tökéletes. Bejegyzésünkben az olasz Alfa Forni kemencékről lesz szó, tarts velünk!
Az ételhőmérő használata nem megszokott a háztartásokban, az éttermek konyháiban annál inkább, azonban a grillezés népszerűvé válásával egyre többen szeretnének tökéletes steaket és más finomságokat sütni, és szereznek be a hús hőmérsékletének mérésére szolgáló segédeszközt.
Persze ha nem rendelkezünk vele, akkor is kellően átsüthetjük a pecsenyéket, egy gyakorlott háziasszony vagy grillmester szemre is megmondja, elkészült-e az étel, de mégiscsak biztosabb, ha mérni tudjuk.
Az otthoni pizzakészítéshez ma már többféle eszközt is vásárolhatunk, így pizzasütő formát is, hogy minél tökéletesebb legyen a végeredmény, és minél inkább vissza tudja adni az éttermi, profi szakácsok által készített állagot.
A pizzasütő kövek mellett a pizzasütő forma jelenti a másik lehetőséget, ha házilag szeretnénk finomságokkal megpakolt, igazán ropogós, kerek lepényt sütni. Amennyiben Te is azok közé tartozol, akik bármikor tudnának egy jó pizzát enni, és ezért otthon is próbálkoztál már az elkészítésével, de nem túl sok sikerrel, akkor ez a bejegyzés Neked szól.
Felejtsd el a mirelit változatokat, de ne is a sarki pizzériából rendelj, hanem süss az igazihoz hasonló finomságot, és lepd meg vele a barátaidat! Ismerd meg azokat az eszközöket, amelyek a segítségedre lehetnek ebben!
A grillezés szerelmesei többféle típusú faszenes és gázos szerkezet közül választhatják ki a számukra megfelelőt, legyen az egy helytakarékos asztali grillsütő vagy egy komolyabb helyigényű és súlyú és akár beépíthető gázgrill.
A mobilizálható grillek kompaktnak, olcsónak és ugyanolyan jónak tűnnek, mint a teljes méretűek, de vajon tényleg megérik az árukat? Ugyanazt az élményt nyújtják, mint komolyabb társaik?
Persze van, hogy nincs mód egy hatalmas tűzhely vagy kemence beszerzésére, hiszen egy társasházi lakás erkélyén gyakran az étkezőgarnitúrának sincs hely. Nem beszélve arról, hogy a két típus között anyagilag is jelentős különbség van. Ilyen esetekben a hordozható alternatívák kézenfekvő megoldásnak tűnnek. Ismerd meg, milyen lehetőségeid vannak!
Mind az öntöttvas, mind a tapadásmentes teflon grill lap többször használható, illetve megkönnyíti a grillezést, azonban ha örök életű kiegészítőt szeretnél, az öntöttvas változatra szavazol.
Napjainkban már számtalan grillező közül választhatsz, ha a szabadtéri sütésre szavazol, a faszenes grillek mellett szagtalan, valamint gyorsabb és precízebb begyújtást lehetővé tevő gázgrilleket is választhatsz. Sütheted a húsokat direkt vagy indirekt módon igényeid szerint. Grillrajongóként bizonyára tisztában vagy vele, hogy egy jó grillsütő önmagában csak félsiker, megfelelő eszközök is kellenek, hogy tökéletes sülteket készíthess. Most a grill lapokról lesz szó.
A grillsütőkhöz való csepegtető tálca fémből vagy alumíniumból készülhet, előbbi tartós, többször használható megoldást nyújt, míg utóbbi kényelmes, ugyanis eldobható. Hogy kinek melyik lesz a megfelelő, az egyrészt a grillező, másrészt az alkalom és az aktuális igények kérdése.
Az viszont tény, hogy ha fém csepegtető tálcával rendelkezünk, akkor soha nem érhet kellemetlen meglepetés, ha gondolunk egyet és begyújtanánk a grillt valami finomság készítéséhez, hiszen kéznél lesz.
De a csepegtető tálca csak egy a rengeteg grilleszköz közül, amelyek megkönnyítik a finomságok szabad tűzön történő elkészítését. Ugyanis az ízletes és változatos grillezett ételek a tökéletes grillsütő megléte és a technika elsajátítása mellett számtalan kelléket is igényelhetnek.
Egyre nagyobb az igény grillező kerti konyhák építésére, akár egy nagy méretű terasszal, akár egy szép kerttel rendelkezünk, hiszen ma már a legjobb grilleszközöket szerezhetjük be, amelyek méltó helyet érdemelnek.
A konyhai kialakítás kültéren is a rendezettséget, a folyamatok optimalizálását jelenti, amely jelentősen megkönnyíti az ételkészítést. A kinti életünket magasabb szintre emeli, kényelmes és rendkívül praktikus, ha kint külön konyhai, valamint a tálaláshoz szükséges eszközökkel rendelkezünk, illetve el is tudjuk használat után mosogatni és pakolni azokat.
Ehhez pedig nagyszerű lehet egy jól megtervezett és kialakított kerti konyha. Milyen lehetőségeink vannak? Kezdjük a nulláról, vagy van lehetőség a meglévő eszközök, örökségek beépítésére?
Sokan esküsznek rá, hogy a fatüzelésű kemencében sült pizza az igazi, amelynél jobbat semmilyen más sütőben nem lehet készíteni, ugyanis a parázsló faszén finom füstösséggel ruházza fel a tésztát és az összetevőket, no és tökéletesen ropogós szélű lepényt eredményez.
A pizza az olaszok világszerte kedvelt finomsága, amely változatosan készíthető, és amely tökéletes street foodként egy lépcsőn ülve fogyasztva, egy baráti beszélgetés mellett a sarki pizzériából rendelve, de akár egy elegáns étteremben is. Kicsik és nagyok egyaránt szeretik, ráadásul ma már glutén- és mindenmentes változatokban is készítik egyes pizzériákban, így senkinek sem kell lemondani róla.
Biztosan ettél már olyan lepényt, amely után megnyaltad mind a 10 ujjadat, és ugyanígy voltak borzalmas tapasztalataid is. A titok a minőségi anyagokban és a megfelelően hosszú, egyes hozzáértők szerint 48 órás kelesztésben rejlik. És sokak szerint még valamiben: a kemence típusa is meghatározó.
Egy életlen kés megkeserítheti a finom ételek élvezhetőségét, ami így egy rossz élményt fog társítani az eseményhez. Mielőtt terítünk, érdemes ellenőrizni, hogy a kések olyan állapotban vannak-e, ami megfelel a használatra.
Sok esetben minden fogáshoz tartozhat egy külön készlet, mert a steakkések sokkal hatékonyabbak a húsok felvágására, mint a csontozókés. A sonkakéssel gyönyörű, leheletvékony szeleteket vághatunk, a vágókéseket pedig hatékonyan használhatjuk általános feladatokra.