Leírás és Paraméterek
A „Grill, burger, barbecue - A BBQ világbajnok receptjei” című szakácskönyv, amelyet Jord Althuizen, elismert BBQ világbajnok írt, az amerikai stílusú barbecue-zás igazi bibliája. A Scolar Kiadó gondozásában megjelent, 224 oldalas, keménytáblás könyv (2023-as kiadás) a lassú tűz mestereinek fortélyait osztja meg, lenyűgöző fotókkal illusztrálva. A könyv bemutatja a barbecue lényegét, amely nem csupán egy füstaromás szósz, hanem egy speciális sütési eljárás, amely utánozhatatlan füstízt kölcsönöz a húsoknak és köreteknek. Althuizen részletesen ismerteti a tűzkezelés, hőmérséklet-szabályozás és sütési módok titkait, miközben olyan ikonikus recepteket kínál, mint a grillezett côte de boeuf, pulled pork szendvics, a versenysláger brisket, nyárson sült malac, valamint autentikus szószok és kísérő saláták. A könyv nemcsak gyakorlati útmutató, hanem szórakoztató és inspiráló olvasmány is, amely a BBQ-t nemzetközi mozgalomként mutatja be, fesztiválokkal és versenyekkel. Serényi Zsolt (BpBARbq) és Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár BBQ) ajánlásai szerint a könyv egyszerre olvasmányos, gyakorlatias és nélkülözhetetlen a hazai barbecue-rajongóknak, akik az alapokat szeretnék elsajátítani vagy új szintre emelni tudásukat.